Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dani sporta posrid porta

Autor: Z L

09.08.2009. 22:00
Dani sporta posrid porta


Proteklog vikenda u organizaciji Grada Nina u Ninu je održana manifestacija “Dani sporta, posrid porta” koja je trajala tri dana. Prvog dana, u petak, članovi jedriličarskog kluba “USKOK” iz Zadra jedrili su po ninskom portu i na najbolji način mladim Ninjanima prezentirali svoj sport. Okupljena djeca sa zanimanjem su pratila svaki pokret svojih vršnjaka u malim jedrilicama klase optimist.
Drugi dan bio je rezerviran za 3. Ninski triatlon koji se sastoji od plivanja, guranja kariole pune pajolima te veslanja. I treću godinu zaredom najbolji je bio Roko Pekić osvojivši pršut, drugi je bio Ivica Pernek te na taj način zaslužio šokol, a treći Martin Ćurko morao se zadovoljiti paškim sirom.
Zadnjeg dana i mladi i stari igrali su vaterpolo. Selekcija Nin-otok i selekcija Nin-kopno odmjerili su snage u prvoj povijesnoj vaterpolo utakmici na Gospinom mulu. Iako su “otočani”, selekcija Nin-otok pretrpila je težak poraz rezultatom 12:6. Utakmica je obilovala tempom i agresivnošću, ali i u nedostatku snage, smiješnim pokušajima poput šutiranja sa dvije ruke. Kod “otočana” istaknuo se veteran Božo Relja sa 4 postignuta pogotka, a kod selekcije Nin-kopno najefikasniji je bio mladi Lovre Stulić s 5 golova.
Nakon seniorske utakmice održana je utrka djece na pajolima u kojoj je slavio prošlogodišnji pobjednik Filip Ljubičić ispred Grge Ljubičića i trećeplasiranih Marka Matakovića i Patrika Pijace. Na kraju dana, ponukani starijima, i mladi Ninjani odigrali su vaterpolo utakmicu koja je oduševila sve prisutne.