Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bunja iznosi laži da bi očistio svoju savjest

09.08.2010. 22:00
Bunja iznosi laži da bi očistio svoju savjest


Nije tajna da smo se u Polači do posljednjeg trenutka borili da se dopunski izbori ne dogode smatrajući, tada i danas, da isti nisu bili potrebni, kazao je Prtenjača
Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik Općine Polača Viktor Prtenjača reagirao je otvorenim pismom u našem listu na izjavu predsjednika županijskog HSP-a Đanija Bunje koji je, na u subotu održanoj konferenciji za novinare, kazao kao su u Općini Polača HDZ i SDSS u koaliciji.
– Mogu razumjeti svaki oblik nezadovoljstva određenim političkim događanjima, ali histerično iznositi neistine i laži da bi se očistilo vlastitu savjest od određenog stupnja odgovornosti krajnje je nekorektno i bezobrazno. Gospodine Bunja, informacije koje dobivaš s terena, od ogavno neispravnih satelita, krive su, netočne i zlonamjerne, te svako tvoje pouzdanje u iste tebe dovodi u nelagodu. Potpisivanje koalicijskog sporazuma, a sve da bi se po svaku cijenu ostalo na vlasti, sklonost je upravo vaše stranke i tebe kao njenog predstavnika te čišćenje takvih grijeha preko leđa nesumnjivih autoriteta i izbornih pobjednika neće uspjeti. U Općinskom vijeću Općine Polača Hrvatska demokratska zajednica ima većinu te, niti je nudila, niti ostvarila bilo kakav oblik koalicije, kako ni s tvojim HSP-om, tako ni s SDSS-om, kako ti to tvrdiš. Zamjenik načelnika iz redova SDSS-a izabran je po odluci Vlade RH na dopunskim izborima, kao i u mnogim općinama i gradovima naše županije. Frustracije članova HSP-a koji u raznim izmjenama i kombinacijama u Polači jedva prolaze izborni prag treba liječiti malo jačim tabletama, ali s obzirom na tvoj način istupanja, a ti bi im trebao propisati lijek, u izlječenje je teško povjerovati. Tvoje otrovne strelice uperene su u čistu i čestiti Hrvatsku demokratsku zajednicu koja se na prostoru naše općine jučer, danas i sutra borila, bori i borit će se, za svekoliko dobro i napredak te nas tvoje podmukle laži i neistine neće destabilizirati. Tvoji napadi su upereni i u pojedince koji su, za razliku od tebe i tvojih iskvarenih satelita, u stvaranju ove jedine nam i najdraže domovine Hrvatske vrlo često izlagali i vlastiti život u svojoj odlučnosti da se nacionalni ponos i ciljevi u potpunosti ostvare. Nije tajna da smo se u Polači do posljednjeg trenutka borili da se dopunski izbori ne dogode smatrajući, tada i danas, da isti nisu bili potrebni. Odluku Vlade RH smo proveli te smo kao legalisti prihvatili novonastale okolnosti koje nas neće omesti u našem punom zamahu ostvarenja svih pretpostavki za očuvanje općinskog središta i, za razliku od tvojih satelitčića, svakodnevno se ističući u raznim oblicima društvenog rada stojimo na usluzi našim žiteljima. I vrapci na grani širom županije, a posebno na prostoru Općine Polača, znaju da su i SDSS i HSP na redovnim lokalnim izborima 2009. godine dali zajedničku podršku protukandidatkinji HDZ-ovih kandidata, iz čega se može vrlo lako zaključiti tko je s kim u koaliciji, rekao je Viktor Pretnjača.