Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Halid raspametio Biograd

09.08.2010. 22:00
Halid raspametio Biograd


U nedjelju navečer na prepunom Gradskom stadionu u Biogradu održao se dugo očekivani koncert Halida Bešlića. Prizor koji se pružao na biogradskom igralištu podsjećao je na koncerte svjetskih rock velikana, samo u domaćoj verziji. Ovim, nazovimo ga spektaklom, pokazalo se da između glazbe s „one” strane i naših ljudi nema više barijera, već naprotiv, prisutnost tog glazbenog žanra se opet vraća na velika vrata.
Doduše, Bešlić iza sebe ima zaista impresivnu karijeru koja seže u godine puno prije teških devedesetih. Koliko još uvijek uživa status jednog od najvećih zvijezda bivše države, pokazalo se na koncertu u Biogradu, gdje se doslovno tražila ulaznica više.
Prije Bešlića, zadatak da zagrije prisutne dobila je splitska pjevačica Danijela Martinović, koja je uspješno odradila misiju zahvaljujući odličnoj komunikaciji s publikom ali, naravno, i stasom i glasom.
Najpopularniji bosanski pjevač Halid Bešlić već neko vrijeme nastupa samo jednom mjesečno jer, prema njegovim riječima, nema ni snage ni zdravlja za više koncerata. Na sreću naše publike, u posljednje vrijeme je odradio sve zakazane koncerte, pa tako i ovaj u Biogradu. Iako vidno iscrpljen, i skoro cijelo vrijeme u sjedećem položaju, koncert je vrhunski odrađen, kako zbog Bešlićeve karizme, tako i zbog izvrsnog pratećeg banda. Oko 23 sata na bini se pojavio desetočlani bend, koji je uz prve taktove za zagrijavanje najavio Bešlića, a zatim je, kako ga mnogi nazivaju, kralj narodne muzike izašao na binu i uz gromoglasan pljesak otpjevao pjesmu “Dvadesete”.
Publika je zapjevala s Bešlićem uz hitove “Čardak”, “U meni jesen je”, „Miljacka”, što je zaista izgledalo moćno. Zatim je uslijedila pjesma “Stranac u noći”, a iako ste u publici mogli vidjeti djecu, omladinu i one malo starije, svi su uglas pjevali ovaj veliki hit iz osamdesetih godina.
Na Bešlićevom repertoaru našle su se pjesme: “Požuri”, “Prvi poljubac”, “Sviraj nešto narodno”, “Zlatne strune”, “Beograđanka”, “Hej, zoro”, “Neću, neću dijamante”, “Okuj me, care” i mnoge druge. Na kraju publika je jedva pustila popularnog Bosanca da se spusti s pozornice, pa je unatoč umoru Bešlić podario okupljenima još nekoliko hitova. Koncert je tako došao kraju, a u Biogradu se stvorio neviđeni prometni kolaps.