Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Poskupio Taxi Lulić

09.08.2010. 22:00
Poskupio Taxi Lulić


Iako su cijene povećane za 5 kuna, još uvijek se ne naplaćuje startna tarifa te nema razlike između dnevih i noćnih vožnji, kao i vožnji blagdanima
Taxi Lulić, prijevoznik poznat po jeftinoj tarifi prijevoza, nakon tri mjeseca od početka rada povećao je cijene. Umjesto dosadašnjih 20 kuna za kilometražu manju od 5 kilometara, sada se naplaćuje 25 kuna.
Lulić je započeo s prijevozom u svibnju ove godine i postao svojevrstan ekvivalent za taxi usluge koje su osjetno jeftinije od dotadašnjih drugih taxi prijevoznika.
Iako su cijene povećane za 5 kuna, još uvijek se ne naplaćuje startna tarifa te nema razlike između dnevih i noćnih vožnji, kao i vožnji blagdanima.
Svaki naredni prijeđeni kilometar naplaćuje se 10 kn.
Usprkos pozitivnim kritikama na povoljnu tarifu i velikoj popularnosti koju je ovaj prijevoznik stekao u posljednih par mjeseci, nekolicina građana žalila se kako Lulić, vjerojatno zbog neisplativosti, nije pružao svoje usluge onda kada bi prijeđena kilometraža trebala biti manja od 5 kilometara.
Osim što je vratio “kulturu taxi prijevoza” u Zadar, Lulić je učinio da neki od konkurenata koji su pristali na promjene, snize cijene i to simbolično na 19 kuna za prijeđenih 5 kilometara.