Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bijela noć posvećena svim hajdukovcima

09.08.2011. 22:00
Bijela noć posvećena svim hajdukovcima


Na fešti je nastupio Dražen Zečić s grupom “Banana”. Mlade je nakon koncerta zabavljao DJ Zdaga. Na večeri posvećenoj Hajduku nastupile su mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana
Fešta “Bijela noć – 100 godina HNK Hajduka Split” održana je prošli vikend u Preku. Na fešti je nastupio Dražen Zečić s grupom “Banana”. Mlade je nakon koncerta zabavljao DJ Zdaga. Na večeri posvećenoj Hajduku nastupile su mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana.
Tijekom večeri na ljetnu pozornicu su izašli Ivo Jerolimov, Maks Dundov i Ivo Jerolimov Vukas, dva Prečanina i jedan Kaljanin, nekadašnji igrači HNK Hajduka.
Ivo Jerolimov igrao je u Hajduku od 1963. do 1965. godine. Nakon Hajduka igrao je sedam godina u nogometnom klubu Split. Nosio je broj 6.
Kaljanin Maks Dundov igrao je u Hajduku 60-tih godina u dva navrata. Igrao je na poziciji ofenzivno – veznog igrača. Nakon Hajduka igrao je u Cannesu u kojem je igrao sedam godina. Sve ostalo je proveo u HNK Zadar gdje je i proglašen najboljim igračem u povijesti nogometnog kluba Zadar.
Ivo Jerolimov Vukas iz Preka igrao je u Hajduku od 1982. do 1986. na poziciji napadača. Zatim prelazi u Belgiju gdje je igrao u nekoliko klubova, a najpoznatiji među njima je nogometni klub Anderlecht.
Uime Općine Preko i mjesnog TZ-a, Ante Brižić uručio im je prigodne darove među kojima i majice s grbom Hajduka koje su se napravile posebno za ovu večer.