Turisti traže informacije o informativnom centru?!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Ima onih kojima je TIC tik "ispred nosa", na Narodnom trgu, a pitaju gdje je

Uz cjelodnevnu vrevu na ulicama Poluotoka, gužve na plažama i one u prometu, sliku turističke sezone pruža i zadarski Turistički informativnog centra. Poznato je da je po ovu turističku uslugu moguće doći u prostor na Narodnom trgu i to svakim radnim danom od 8 do 24 sata, a subotom i nedjeljom od 9 do 24 sata. Da u spomenutom radnom vremenu jednostavno nema stanke za odmor vidljivo je pri samom pogledu na tamošnji prostor kroz koji konstantno prolaze turisti, a na njihova pitanja odgovaraju djelatnice TIC-a.

Prva dobrodošlica

Kako je istaknula djelatnica Barbara Kardum, intenzitet njihovog posla ovisi o razdoblju u godini, a on je najizraženiji u vremenu od 15. srpnja do 1. rujna kada, kako je kazala, za radnog vremena ne odmaraju ni sekunde.

- U ovom razdoblju posla imamo toliko puno da gotovo ne stignemo razmisliti na kojem jeziku se obratiti turistu, ne možemo se tako brzo "prešaltati". Po nama, grad je uistinu prepun turista, konstantno ulaze, traže informacije, brošure, letke, karte grada. I njihova pitanja ovise o razdoblju, pa se tako u ovo vrijeme uglavnom raspituju o plažama, obližnjim mjestima, gdje mogu otići na izlet i slično, kazala je Kardum dodavši kako su trenutačno najbrojniji gosti Talijani, ali i da se, u odnosu na prije pet ili šest godina, struktura gostiju u Zadru znatnije promijenila.

Istaknula je kako Zadar danas posjećuju gosti iz cijelog svijeta i to čak iz Brazila, Čilea, Portugala, a sve to zahvaljujući niskotarifnim zračnim kompanijama odnedavno povezanima sa Zadrom.

- Zadar je turistima oduvijek bio jako zanimljiv i to zahvaljujući svom položaju, jer okružen je otocima i nacionalnim parkovima. Gosti se uglavnom u Zadru stacioniraju i onda odavde odlaze na izlete. Naš zadatak je, naravno, zainteresirati ih i za sadržaje u samom gradu i zato se trudimo predstaviti se u najljepšem svjetlu kako bi ih što duže zadržali u Zadru, istaknula je Kardum, naglasivši kako je TIC zapravo lice grada, prvi kontakt Zadra s turistima zbog čega, kako je kazala, daju sve od sebe kako bi upravo taj kontakt dobrodošlice bio na što višem nivou i razlog da se gosti vrate i iduće godine.

TIC (ni)je lako naći

Na primjedbu da mnogi turisti dosta i lutaju tražeći TIC te smatraju da nije dovoljno istaknut, nema vidljivu reklamu ili putokaz, Kardum odgovara kako se s tim ne bi složila.

- Nalazimo se na Narodnom trgu, na najfrekventnijoj točki u gradu, imamo veliku istaknutu tendu i još nikad nam se nitko nije potužio da nas nije mogao naći. Osim toga, nalazimo se u svim vodičima i brošurama, naše internetske stranice su izvrsno posjećene, tako da je zaista teško pomisliti da smo nepristupačni i turistima nepoznati, naglasila je Kardum istaknuvši da TIC postoji sedam godina, od 2004. godine, tako da su stalnim gostima jako dobro poznati i upravo oni se najčešće oslanjaju na njih, dok se oni novi vrlo lako snađu jer znaju da svaki turistički grad mora imati TIC i da je dovoljno doći u centar grada i osvrnuti se oko sebe. Zato su, kako je kazala, uz stalne goste, vrlo česti posjetitelji TIC-a i mlađe generacije koje dobro znaju u čemu im sve TIC može pomoći i gdje ga mogu pronaći.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno