Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bespovratna sredstva i za afirmaciju turističkih atrakcija

Autor: Teuta Babajko Jamičić

09.08.2012. 22:00
Bespovratna sredstva i za afirmaciju turističkih atrakcija

Foto: Zvonko KUCELIN



Bespovratna novčana sredstva za sufinanciranje inovacija u turizmu Ministarstvo turizma dodjeljuje kroz projekte i programe unapređenja ukupne ugostiteljsko-turističke ponude, afirmaciju turističkih atrakcija…
Zadarska županija aktualizirala je Javni poziv Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja inovacija u turizmu “Inovativni turizam” koji je otvoren do 31. kolovoza ove godine.
Bespovratna novčana sredstva za sufinanciranje inovacija u turizmu Ministarstvo turizma dodjeljuje kroz projekte i programe unapređenja ukupne ugostiteljsko-turističke ponude, uvođenje novih tehnologija u ugostiteljske objekte, inovativne proizvode u posebnim oblicima turističke ponude, afirmaciju turističkih atrakcija, inovativne turističke aranžmane, afirmaciju domaćih proizvoda u ugostiteljsko-turističkoj ponudi, razvoj zelenog poduzetništva u ugostiteljstvu i turizmu i inovativna rješenja osiguranja pristupačnosti javnim površinama i objektima turističke namjene osobama s invaliditetom kao i onima smanjene pokretljivosti.
Za dodjelu bespovratnih sredstava kandidirati se mogu trgovačka društva, obrti, zadruge, fizičke osobe registrirane za obavljanje ugostiteljskih i turističkih usluga, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, udruge, klubovi, sportske organizacije, jedinice područne i lokalne samouprave. Za projekte i programe vezane za nekretnine, uvjet je da su podnositelji zahtjeva vlasnici ili da imaju po drugom osnovnu pravo raspolaganja ili upravljanja predmetnom nekretninom, područjem ili lokalitetom.
Cjeloviti tekst programa s kriterijima odobravanja sredstava i drugim uvjetima njegove provedbe te obrazac koji je potreban za kandidiranje projekta može se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva turizma www.mint.hr.