Lopovi Podgradinjanima ukrali vodu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Vodovod posjeduje fotodokumentaciju o krađi vode zbog koje se raspada vodoopskrbni sustav

Ako uskoro ne dobiju vodu, mještani Podgradine najavljuju prosvjedni skup ispred zgrade Zadarske županije i poduzeća Vodovod. Prošlog je tjedna, naime, Podgradina ostala bez tekuće vode, nakon što je zadarski Vodovod plombirao pedesetak mjesnih hidranata.

- Veliki problem mještanima je i to što su presušili i izvori vode u polju, iz kojih su se također opskrbljivali. Prisiljeni su vodu kupovati od vlasnika cisterne, koji jedini ima ugovor s Općinom. No on ne može zadovoljiti sve potrebe, a i cijena te vode je četiri puta veća od one koju su dosad plaćali. Mještani su ogorčeni i na Općinu Posedarje koja ne poduzima ništa kao da se to njih ne tiče, ne organizira nikakvo dopremanje cisterni pitke vode kojim bi mještani napunili gusterne, navodi se u apelu kojeg je odaslao tamošnji ogranak Stranke hrvatskog zajedništva.

SHZ poziva Općinu Posedarje i Zadarsku županiju da što prije stanovništvu isporuči tekuću vodu, koja je osnovni preduvjet kvalitetnog života i normalnog poslovanja.

Juričević: Jedni kradu, drugi bez vode

- Voda se krade i to moram otvoreno reći. Istaknuo bih da se radi o pojedincima zbog kojih trpe oni koji su se legalno priključili na vodovodnu mrežu. Ukradeno je 34.000 m/3 vode, pri čemu je napravljena šteta od oko 300.000 kuna. Fotodokumentaciju o krađama proslijedili smo zadarskom Vodovodu, koji od lipnja 2011. gospodari vodovodom u Podgradini, rekao je načelnik Općine Posedarje Ivica Juričević.

Juričević je rekao da je zbog cijele situacije nastao kaos u vodoopskrbi te da se naplati svega 35 posto vode, a ostalo ukrade. Pronađen je niz lažnih priključaka, krađa s hidranata, ali najveći lopovluk se dogodio u polju između Podgradine i Islama Latinskog gdje je je pronađen ilegalni priključak na glavu vodovodnu cijev. Pojedinci preko noći natapaju svoje poljoprivredne površine i tako isprazne vodospremu pa ne ostane ni kapi vode za one koji su platili svoje priključke.

- Nadam se da će Vodovod normalizirati opskrbu vodom kako bismo mogli nastaviti distribuciju vode kućanstvima iz hidranata. Kubik vode isporučen u gusternu u našoj općini stoji 11 kuna, i unatoč velikim troškovima jeftiniji je nego u Gradu Zadru gdje stoji 11,3 kune. Međutim, situacija je prevršila mjeru i dalje ovako ne može, rekao je općinski načelnik Ivica Juričević.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno