Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mihael Zmajlović je “vrlo poslušan”!

Autor: Zlatko Crnčec

09.08.2012. 22:00
Mihael Zmajlović je “vrlo poslušan”!

Foto: PIXELL



Holy je izjavila da je izrekla takve ocjene zbog Zmajlovićevih medijskih istupa, a posebno zbog nedavnog intervjua u našem listu, gdje je rekao da je “komunikacija kolegice Holy s HEP-om loša”


Nekadašnja ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy ocijenila je svog nasljednika na toj poziciji Mihaela Zmajlovića “vrlo poslušnim”, te izrazila zabrinutost zbog nekih njegovih izjava i postupaka. U razgovoru za portal tjedno.hr Holy je rekla da se investicije koje je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić “gromko najavljivao u proteklih sedam mjeseci nisu pokrenule s mjesta iako sada surađuje s vrlo poslušnim ministrom okoliša”. Potom je, odgovarajući na pitanje kako bi opisala rad svog nasljednika, Holy rekla da je “rano za ocjene”, ali i dodala da je “brinu neki događaji i njegove reakcije”.
Holy je u izjavi za naš list pojasnila da je izrekla takve ocjene zbog Zmajlovićevih medijskih istupa, a posebno zbog nedavnog intervjua u našem listu gdje je on izjavio da je “komunikacija kolegice Holy s HEP-om bila loša”, te da zbog toga u njeno vrijeme “u Ministarstvu nisu znali da je i HEP naručio dvije dodatne studije na zahtjev EBRD-a o Hidroelektrani Ombla”.
– To je apslutno netočno. Naravno da sam znala za to, rekla je Holy. Ona smatra i da su Zmajlovićeve izjave oko same mogućnosti izgradnje hidroelektrane Ombla čudne jer se jedne strane govori da će se gotovo sigurno ići u izgradnju elektrane, a s druge govori da je potrebno sačekati dodatne studije.
– Zaista mi nije jasno zašto govori to što govori, rekla je Holy. Osim komentara o svom nasljedniku Holy je u razgovoru za tjedno.hr, odgovarajući na pitanje smatra li da će Vlada Kukuriku koalicije uspjeti dočekati kraj mandata, rekla i ne zna jer nema staklenu kuglu da prorekne budućnost.
U SDP-u jučer nisu željeli komentirati ovaj istup nekadašnje ministrice i sadašnje saborske zastupnice. Budući da su svi članovi Vlade na godišnjem odmoru nije bilo moguće doći ni do ministra Zmajlovića. Kako se moglo neslužbeno doznati u SDP-u, Holy se osjetila povrijeđenom ministrovim izjavama u Novom listu, a smatra i da je on izvor za jedan tekst u drugim dnevnim novinama gdje se njen rad prikazuje u negativnom kontekstu. Također se neslužbeno moglo doznati da se Holy nakon toga za zaštitu obratila premijeru i predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću, a da ju je ovaj uputio da taj problem riješi u neposrednom razgovoru sa Zmajlovićem. Međutim, on joj se on nije javljao na njene telefonske pozive pa se odlučila se za javni istup.
Holy je za dnevno.hr izjavila i da “neučinkovitost ministra Čačića nema veze s drugim ministrima već samo s njim samim i njegovim potpuno promašenim procjenama vezanim uz kvalitetu i održivost najavljenih projekata, elementarnim nepoznavanjme zakonskih procedura i rokova vezanih uz te procedure”. Dodala je da i da je “čula glasine” da su 5. lipnja ove godine, na dan kada je HRT objavio priču o njenom spornom mailu direktoru HŽ-a Reneu Valčiću, u jednom zagrebačkom hotelu viđeni on i Čačićeva savjetnica za odnose s javnošću Akica Mamić. Holy je rekla i da ipak nema dokaz za tu tvrdnju.