Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vaterpolisti u finalu, na redu rukometaši

Autor: Hina (H)

09.08.2012. 22:00
Vaterpolisti u finalu, na redu rukometaši

Foto: PIXSELL



Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u finale olimpijskog turnira u Londonu nakon što su danas u polufinalnom susretu sa 7-5 (3-1, 2-0, 2-2, 0-2) pobijedili reprezentaciju Crne Gore. Protivnik u finalu, koje se igra u nedelju, 12. kolovoza u 16.50 sati, bit će bolji iz susreta Srbija – Italija koji se igra večeras s početkom u 20.50 sati.
Plasman u finale odabranici Ratka Rudića ostvarili su poslije sjajne igre u obrani, pogotovo u prvom dijelu kada su im Crnogorci u 16 minuta uspjeli dati samo jedan gol i to u prvoj minuti za vodstvo 1-0. Ponovno je briljirao vratar Josip Pavić koji je obranio čak 13 udaraca Crnogoraca, od kojih pet-šet u situacijama s igračem manje.
Golovima Bušlje i Muslima u egalu i Buljubašića s igračem više naši su poslije uvjerljive igre dobili prvu četvrtinu sa 3-1. U drugoj četvrtini Sukno i Burić koriste prednost igrača više i donose nam veliku prednost na poluvremenu od 5-1. Zloković je udarcem s njegove “neprirodne” pozicije izvana iznenadio Pavića, ali su Bošković i Sukno udarcima s pet metara vratili prednost na četiri razlike prije početka posljednjih osam minuta.
Svjesni velike prednosti u posljednjem periodu utakmice naši igrači više su “čuvali” loptu i “trošili” vrijeme nego što su mislili kako ugroziti solidnog vratar Crne Gore Šćepanovića. Posao im je bio znatno olakšan jer u tim trenucima u igri nije bio ponajbolji centar na svijetu Boris Zloković pa su Crnogorci bili prisiljeni s vanjskih pozciija pucati na gol sigurnog Pavića. Gojković je postigao gol s igračem više, a Ivović minutu i 54 sekinde prije kraja iz kontre svoj drugi za konačnih 7-5.
Srebro je odličan rezultat, ali želimo osvojiti zlato. Imam sjajne igrače, koji fizički, psihološki i karakterno mogu ostvariti taj cilj, kazao je nakon pobjede nad Crnom Gorom i plasmana u finale izbornik vaterpolista Ratko Rudić.
Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u finale olimpijskog turnira u Londonu nakon što su danas u polufinalnom susretu sa 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2) pobijedili reprezentaciju Crne Gore. Protivnik u finalu, koje se igra u nedelju, 12. kolovoza u 16.50 sati, bit će bolji iz susreta Srbija – Italija koji se igra večeras s početkom u 20.50 sati.
“Ono čim sam najviše zadovoljan jest što naša igra kvalitetno raste od prve utakmice s Grčkom. Igramo sjajnu obranu, imamo najboljeg vratara, a u napadu smo dovoljno kvalitetni da se možemo nositi sa svakom momčadi. Protiv Crne Gore je obrana donijela rezultat, a od svojih igrača sam tražio mirnoću, jer bi nervoza bila sasvim bespotrebna”, kazao je zadovoljni Rudić, koji smatra da je pobjednički niz vaterpolista rezultat kvalitetnih priprema i selekcije igrača.
“Ovo je rezultat kvalitetnih priprema, a osobno sam ponosan što smo formu tempirali na najbolju mogući način, u završnici Olimpijskih igara. Možda smo na Europskom prvenstvu u Zagrebu igrali tako dobro kao ovdje, gdje se sve posložilo”, izjavio je Rudić, kojemu je svjedno tko će biti protivnik Hrvatske u finalu – Italija ili Srbija.
“Apsolutno mi je svejedno. Ako budemo igrali obranu razini utakmica sa Amerikancima i danas s Crnogorcima, onda će naše šanse za zlato biti velike. Nema tu velike filozofije, treba samo zadržati igru koju već imamo, a motiva za finale neće nedostajati”, zaključio je Rudić, kojemu je ovo prva olimpijska medalja osvojena za Hrvatsku. Rudić ima dva zlata s reprezentacijom bivše Jugoslavije (1984, 1988) i s Italijom (1992), kao i još jednu broncu 1996., kada je također bio na klupi “azzurra”.