Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sesar završila karijeru, Cvjetković otišla, Balić na odlasku

Autor: Šime Ćurko

09.08.2013. 22:00
Sesar završila karijeru, Cvjetković otišla, Balić na odlasku

Foto: Marin GOSPIĆ



Jedino novo ime mogla bi biti Ana Marinović, iskusna (33) igračica koje je najveći dio karijere bila u Australiji


Četiri mjeseca su prošla od završetka sezone zadarskih košarkašica, a pripreme za novu sezonu još nisu počele. Logično, jer prva utakmica Zadar očekuje tek sredinom listopada. Do tada pitanje je s kojim će igračkim kadrom klub s Višnjika krenuti u osmu uzastopnu sezonu u A-1 ligi.
– Od igračica iz prošle sezone ostali smo bez Josipe Sesar i Žane Cvjetković. Sesar je zbog problema s koljenom, koji traju duže vrijeme, prekinula karijeru, a Cvjetković nam je potvrdila odlazak. Moguće je da i ona prekine karijeru zbog posla. Nije definiran ni status Davorke Balić za koju pretpostavljamo da ima veće ambicije od onoga što mi možemo ponuditi. Na sve ostale igračice od lani za sada računamo – kaže Branimir Peričić, sportski direktor Zadra.
Ipak, mogao bi Zadar u borbu za bodove krenuti i s barem jednom novom igračicom.
– S nama trenira Ana Marinović, povratnica iz Australije. Marinović je osim u Australiji jednu sezonu igrala i u Italiji i po onom što pokazuje na treninzima mogla bi nam biti od pomoći na poziciji četvorke, ali i petice, gdje smo posebno kritični. Iako ima 187 cm pod košem se postavlja tako da može igrati i klasičnog centra. No s njom još ništa nismo dogovorili, za sada je sve na dobrim željama nas i nje da sljedeće sezone igra za Zadar.