Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na Višnjik stiže tisuću francuskih navijača i 40 novinara

09.08.2016. 22:00
Na Višnjik stiže tisuću francuskih navijača i 40 novinara


Odabrali smo Zadar radi nekoliko čimbenika. Prije svega radi fantastične dvorana koja ispunjava sve uvjete. Osim toga u Zadru očekujemo i veliku podršku temperamentne publike – izjavio je Franjo Luković, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza
U utorak su čelni ljudi Hrvatskog teniskog saveza potvrdili ono što je bilo jasno već neko vrijeme, a to je da će hrvatska Davis Cup reprezentacija polufinalni susret Svjetske skupine protiv Francuske odigrati od 16. do 18. rujna u Zadru. Jučer je u Press centru ŠC Višnjik održana konferencija za novinare, gdje su se organizatori susreli s predstavnicima “sedme sile” i to u vrlo “jakom sastavu”. Tako su na “pressici” bili predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković, izvršni direktor HTS-a Miroslav Zečić, gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, direktor ŠC Višnjik Denis Karlović te Neven Nakić, predsjednik zajednice teniskih klubova Dalmacije i Lovre Rončević predsjednik stručnog odbora zajednice teniskih klubova Dalmacije.
– Nakon sjajne pobjede protiv SAD-a, ovdje u Zadru u najljepšoj dvorani u Hrvatskoj, imat ćemo priliku pratiti polufinalni dvoboj i pomoći našem timu da ostvari veliku pobjedu i uđe u finale Davis Cupa – rekao je predsjednik Saveza Franjo Luković, koji se zahvalio zadarskom gradonačelniku i Gradu Zadru, koji je domaćin i suorganizator ovog dvoboja te svim zadarskim sponzorima, ali i stalnim sponzorima HTS-a.
Sport i turizam
– Ovaj dvoboj ima nekoliko dimenzija. Prije svega onu sportsku, jer je veliki uspjeh jedne male nacije biti među četiri najbolje svjetske momčadi. Ali nikako ne smijemo zaboraviti niti onu sportsko-turističku dimenziju. Susret će biti velika promocija Zadra, okolice, ali i cijele Dalmacije, pogotovo na francuskom tržištu. Očekujem punu dvoranu i sjajnu podršku našim tenisačima, a svakako valja istaknuti i da će dio zarade od prodaje karata biti usmjereno u razvoj mladih hrvatskih tenisača – dodao je Luković.
Gradonačelnik Kalmeta istaknuo je kako je ponosan na činjenicu da će Zadar ugostiti hrvatsku Davis Cup reprezentaciju.
– Vjerujem u pobjedu Hrvatske i pozivam sugrađane da podrže hrvatsku reprezentaciju i da svi skupa radimo na pobjedničkoj atmosferi – kazao je Kalmeta, dodavši:
– Polufinale Davis Cupa je daleko najveći sportski događaj ove godine u Zadru, ali i jedan od najvećih sportskih događaju u našem gradu u povijesti. Znamo da je Zadar grad sporta, znamo da je Zadar grad koji cijeni sportaše i mi moramo biti ponosni što će se ovaj dvoboj odigrati u našem gradu. Još jednom se dokazalo da je gradnja ove dvorane bila pun pogodak, jer je ŠC Višnjik od jutra do navečer pun sportaša i rekreativaca. I sada u nju primamo jedan od najvećih sportskih događaja u svijetu, što će još jednom promovirati Zadar kao sportsku, ali i kao turističku destinaciju – dodao je Kalmeta, a svoje zadovoljstvo iskazao je i Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.
Zadarska atmosfera
– Vjerujem da ćemo biti odlični domaćini i da će naši reprezentativci u Zadru imati veliku podršku publike. Zaista mi je čast što smo domaćini jednog ovakvog istinskog sportskog spektakla. Zahvalio bih se gradonačelniku Zadra, predsjedniku HTS-a i cijelom savezu, jer su, između više kandidata, izabrali Zadar.
Među kandidatima su, osim Zadra, bili Zagreb i Split, koji su također poslali odgovarajuće ponude na natječaj Hrvatskog teniskog saveza, a naposljetku je odlučeno da će se igrati u dvorani “Krešimir Ćosić” u zadarskom Višnjiku, a zašto je Zadar na kraju i dobio domaćinstvo, objasnio je predsjednik HTS-a.
– Odabrali smo Zadar radi nekoliko čimbenika. Prije svega radi fantastične dvorana koja ispunjava sve uvjete. Osim toga u Zadru očekujemo i veliku podršku temperamentne publike. Sigurno je bila važna i susretljivost domaćina. Iako smo imali atraktivniju ponudu od Zadra, zaključili smo da ćemo ovdje imati veliku podršku, ali i da ovaj događaj baš u Zadru pruža velike mogućnosti popularizacije tenisa u cijeloj Hrvatskoj.


Francuzi će napuniti Zadar


Koliko francuska javnost “stoji” iza svoje reprezentacije dovoljno govori činjenica da će čak pet francuskih TV kuća prenositi ovaj događaj, a u Zadar će stići čak 40 novinara. Osim toga Tsonga, Monfils i društvo imat će podršku čak tisuću glasnih navijača koji su najavili dolazak u Zadar.