Dođite na veliki block party u zadarski Bronx

Slika korisnika valentinam
Projekt Zadra snova i plesne udruge InFluX
Riječ je o fuziji programa festivala suvremenog kazališta Zadar snova te jubilarnog desetog izdanja projekta Urban Jam 023 – Hip hop, a ne dop!
Nastupa i Edo Maajka

Danas i sutra u Zadru se održava projekt Block party 023 u  organizaciji udruge Zadar snova i Plesne udruge InFluX. Riječ je o fuziji  dvaju projekata, programa festivala suvremenog kazališta Zadar snova te  jubilarnog desetog izdanja projekta Urban Jam 023 – Hip hop, a ne dop!  Udruge InFluX.

- Bogati program predstavlja hip hop kulturu u svom izvornom obliku  kroz ulični ples, glazbu, grafite i druženje. Block partyji 70-ih i 80-ih u  Bronxu New Yorka su kolijevka hip hop kulture.  Želimo približiti tu kulturu Zadranima, kao ono što ona u suštini jest – pozitivno druženje zajednice u kojem svatko može sudjelovati na svoj način. Prostor manifestacije nije popularan, ali je više nego prikladan - veliki neugledni stambeni  kompleks na Bulevaru, Zadranima poznat kao "Bronx". Želimo nadahnuti zajednicu kvalitetnim programom u koji su uključeni urbani umjetnici iz Zadra, Hrvatske, Bosne, pa sve do Hamburga, rekla je Lucija Mikas  iz InFluX-a.

Program počinje danas dvjema radionicama urbanih plesova: Toprock  4 EveryOne s voditeljem BeeZoo iz Mostara i Popping s Azadom iz Hamburga u plesnoj dvorani InFluX u prostorijama Jedriličarskog kluba Sv.  Krševan (Ravnice bb, iza pauk službe). Sutra se  održava Block Party 023 u  dvorištu stambenog kompleksa Ante Starčevića 23. Bit će tu radionica  urbanih plesova, plesno natjecanje, streetshow itd.

- Večer završava cjelovečernjim koncertom Ede Maajke. Pridružit će  nam se i zadarska pivovara Brlog, start-up poduzetništvo koje putem  društvenih mreža odnosno crowd-fundinga i javnim djelovanjem pokazuje osviještenu ulogu u društvenom organizmu. Za degustaciju hrane  po integriranim afričko-arapskim receptima će biti zaduženi posebni  gosti iz Okusa doma, migranti iz Zagreba koji su uz pomoć Centra za mirovne studije osnovali kolektiv za catering. Maštaju o otvaranju restorana na jednom od zagrebačkih trgova. Uvjerimo ih da je Zadar grad otvorenih srca i dobrih ukusa. Hrana se dijeli besplatno uz molbu za donacije, rekla je Tina Keserović iz Zadra snova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno