Investicija u maloj općini 23 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Tvornica suhe žbuke na izlazu iz Polače
Vrijednost projekta je oko tri milijuna eura ili oko 23 milijuna kuna, kazao je Željko Pecak iz Svetog Ivana Zeline, direktor tvrtke Lasselsberger-Knauf d.o.o., dodajući kako se jedna mala općina uvrstila među one koje otvaraju nova radna mjesta i koje privlače investitore
Velimir BRKIĆ
Moderna oprema za tvornicu stigla je iz Austrije

 Visoke temperature preko 30 stupnjeva Celzijevih nisu zaustavile radove na velikom gradilištu Tvornice suhe žbuke na izlazu iz Polače u pravcu Benkovca.

- Čovjek se brzo privikne na sve vremenske uvjete. Raditi se mora, na dohvat ruke imamo dovoljno tekućine, a šefovi su puni razumijevanja. Ni njima nije lako, govori građevinac Emil.

Otvorit će se u studenom

Na gradilištu veličine 3.000 metara četvornih stigli smo točno za vrijeme marende.

- S nama su odnedavno i Austrijanci koji montiraju najmoderniju opremu za tvornicu, otkriva Petar Okić iz tvrtke Petrim d.o.o. Kakma, koja je izvođač radova. Podizvođač je El tim d.o.o. Zadar, a kooperant Tim d.o.o. Nadin.

Poduzeće Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca je kćer Lasselsberger i Knauf koncerna koji na tržištu proizvoda i sirovina raspolažu iskustvom primjene istih već više desetaka godina.

- Vrijednost projekta je oko tri milijuna eura ili oko 23 milijuna kuna, kazao je Željko Pecak iz Svetog Ivana Zeline, direktor tvrtke Lasselsberger-Knauf d.o.o., dodajući kako se jedna mala općina uvrstila među one koje otvaraju nova radna mjesta i koje privlače ozbiljne investitore.

- Iako će se moderan pogon za proizvodnju žbuke, mortova i fasada otvoriti u studenom, već od 1. lipnja zaposlili smo osam radnika od kojih je sedam na školovanju u našem pogonu u Đurđevcu, rekao je Pecak dodavši kako će se uvođenjem druge smjene otvoriti još šest ili sedam radnih mjesta.

- Lasselsberger-Knauf se pored velikog pogona u Đurđevcu za gradnju nove, sestrinske tvornice s modernom tehnologijom u Polači odlučio zbog dostupnosti sirovine i razvojnog potencijala, ističe Pecak.

Naime, na prostoru općine Polača aktivno posluju tri kamenoloma, sva tri su spremna staviti funkciju za potrebnu sirovinu u procesu proizvodnje.

Pozitivna poduzetnička klima

- Pozivan investitore da ulažu u Polači gdje je pozitivna poduzetnička klima u funkciju stvaranja novih ekonomskih vrijednosti i doprinosa za novo zapošljavanje, kaže Pecak.

Izgradnjom Tvornice suhe žbuke u poslovnoj zoni na samoj administrativnoj granici općine Polača i grada Benkovca, uz državnu cestu Benkovac-Biograd na Moru, na jednom mjestu je velika paleta proizvoda potrebnih za građevinarstvo čija je glavna sirovina vapnenac.

- Našim partnerima u Tvornici suhe žbuke nudimo gotove, tvornički pripremljene građevinske materijale iz sustava žbuka, mortova, fasada, estrisa i ljepila najveće kvalitete s određenim sistemima i pratećom uslugom, naglasio je direktor Željko Pecak, dodajući kako će godišnje proizvoditi 40-ak tisuća tona gotovih proizvoda s mogućnošću povećanja do 80 tisuća tona.

Pecak je inače, predsjednik Strukovne grupacije građevinske industrije, projektanata i arhitekata HGK Županijske komore Koprivnica.

Riječ je o poduzetniku s 23-godišnjim međunarodnim stručnim usavršavanjem i iskustvom. Dobitnik je nekoliko Zlatnih kuna Hrvatske gospodarske komore te posebne Plakete za osobni doprinos u razvoju gospodarstva Koprivničko-križevačke županije.

- Nakon godina recesije i padajućeg tržišta perspektive za građevinarstvo su znatno bolje i povoljnije, poručio je Željko Pecak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno