Koncertom klape Garofuli najavljeno Raspivano Bibinje

Slika korisnika valentinam
KLAPSKI TJEDAN
Klapa Garofuli u srijedu je održala samostalni koncert u znak zahvale svima koji ih podržavaju u radu kroz 27 godina
Leo BANIĆ
Pevaju već 27 godina

Ženska Klapa iz Bibinja, kojoj je ime dao bibinjski pjesnik  Ante Sikirić prema svojim stihovima "Mi smo garofuli bili, mi smo tvoj  najlipši cvit…" iz pjesme "Oj, Bibinje, misto mi drago", u srijedu je na  malom Trgu, ispred crkvice sv. Ivana Krstitelja održala samostalni koncert u znak zahvale svima koji ih podržavaju u radu kroz 27 godina, koliko ova klapa djeluje.

- Super nam je bilo i ove godine, publika nas odlično prihvaća. Mislim  da je koncert različit i baš je lipo jednu večer skupiti se i zapivati a cappella, da nema razglasa. Mislim da su ljudi bili zadovoljni, mi svakako  jesmo – rekla nam je Anamarija Sović Šindija koja se, nakon deset godina  izbivanja, ponovno vratila u klapu.

- Kad se jedanput zapiva, teško je to ostaviti sa strane. Rodila sam dvoje djece i to je trebalo odraditi, trebalo se više posvetiti kući, domu. Pisma te vuče i morala sam doći natrag, evo me, nakon deset godina. Pisma  uvik – izjavila je Anamarija koja je zajedno s Mirjanom Bralić, Mirjanom  Lisicom i Ivanom Gambiražom prije 27 godina spontano, na jednom  rođendanskom tulumu odlučila osnovati klapu.

Puno cura koje su započele pjevati u klapi Garofuli danas su žene. Neke se udaju pa zaborave na klapu, neke odu na rodiljni dopust pa se vrate, no svima je zajedničko da bez svojih Garofulica ne mogu. Zato na  njihovim koncertima redovno zauzmu prve redove publike.

- Bilo mi je nadasve posebno, gledati njih na ovom mjestu, na kojem  sam i ja nekada pjevala, a nadam se da ću i opet. Bilo je prekrasno. Vidim  da su ustrajne u svome radu, da su marljive i to je fala Bogu, evo, nagrađeno – rekla nam je Eleonora Paleka (Šimunić) koja je u klapi Garofuli  pjevala osam godina, a u pauzi od pjevanja postala je majka troje djece.  Dodajmo, kako još dvije kolegice Katarina Kandić i Jadranka Šimunić,  trenutno koriste rodiljni dopust.

Publika je nešto više od sat vremena uživala u izvedbama tradicionalnih klapskih pjesama poput: Jubavi ufanje veliko, U našeg Marina, Murtilica lipo cviće, Preletio sivi sokol, Laku noć sutra u sedam i brojne druge.

- Prekrasan koncert, stvarno smo uživali svi zajedno, trebalo bi ovakvih stvari za dušu više. Glazba mi je u srcu, tako da sam se poistovjetila s  klapom - rekla nam je rođena Ogulinka udana u Zadar Dijana Budiša,  koja je na koncert došla uživati sa svojim prijateljicama.

Gosti večeri bili su Antonio Sekula, Mateo Nikolić te mladi Marko Bralić koji je sa svojih 11 godina svirao gitaru kao profesionalac.

Svi koji nisu stigli jučer uživati u glasovima ženske klape Garofuli, pozvani su u subotu, 12. kolovoza, na Trg sri sela u Bibinje, gdje se održava  37. susret klapa Raspivano Bibinje. Ulaz je besplatan. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno