Ograda kod lanterne na Puntamici mora se ukloniti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Plovput zakupcu poslao nalog
U ugovoru o sanaciji i zakupu prostora u svjetioničarskoj zgradi Oštri rat ne postoji osnova za postavljanje ograde na pomorskom dobru, stoji u odgovoru na naš upit dr.sc. Mate Perišića, direktora Plovputa, tvrtke koja je lani s Punta lanternom potpisala ugovor o zakupu na rok od deset godina
Marin GOSPIĆ
Ogradili i još stavili natpis zabranjen pristup

Punta lanterna d.o.o, zakupac svjetionika Oštri rat na Puntamici, mora ukloniti metalnu ogradu kojom je zapasan dio obale, mora i mul. Na ogradi je ujedno postavljeno i uočljivo upozorenje "zabranjen pristup", iako na to nemaju pravo.

Vlasnicima ove zadarske tvrtke, Leku Doćiju i Walteru Hummeru,  obojici s adresama u Austriji, uklanjanje ograde jučer su naložili iz tvrtke  Plovput d.o.o Split, s kojom su prošle godine potpisali ugovor o zakupu  na rok od deset godina.

- U ugovoru o sanaciji i zakupu prostora u svjetioničarskoj zgradi Oštri  rat ne postoji osnova za postavljanje ograde na pomorskom dobru. Odmah po saznanju za ovakvo postupanje stručne službe Plovputa d.o.o.  upozorile su zakupnika te očekujemo da će prostor biti vraćen u prvotno  stanje, na naš upit o legalnosti ograde koja priječi prolaz građanima ispred lanterne s morske strane i pristup gatu izgrađenom prije nekoliko  desteljeća odgovorio je dr.sc. Mate Perišić, dipl.ing., direktor Plovputa.

Da je ograda postavljena nelegalno moglo se zaključiti i iz sadržaja  natječaja za zakup objavljenog u listopadu prošle godine te uvida u katastar. U natječaju su, naime, navedene zemljišne čestice 1445 (kuća,  zgrada i dvor), 1446/1/2 (zgrade i oranica),   1447 (građevinsko zemljište),  1448/2 (šuma), dok se ograđeni gat nalazi na čestici 9315, morska obala  zabilježena je na česticama 2, 1385, 9316-9318, a obala na 66 i 1376.

više u tiskanom ​izdanju

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (4 glasova)

Komentari

Slika korisnika Zippo
fala ti Bože da netko ima pameti i patriotizma u ovom našem prelipom gradu , a ovi mudraci i kriminalci što sve ,,zatvaraju ogradom,, neka to rade oko svojih kuča i ognjišta , .... nadam se da če se napraviti više i ta šetnica oko Puntamike koja če se spojiti sa Diklom pa sve do grada i Arbanasa .... BOŽE DAJ ŠTO PRIJE ....