Prijatelji: Prikupit ćemo novac za uređenje Antonijeva groba, te liječenje Petre Zrilić

Slika korisnika valentinam
HUMANITARNI MEMORIJAL
Prevladalo je stajalište da nije prerano za memorijal jer želimo pomoći da se čim prije uredi grob našega velikoga prijatelja, ujedno i pomoći liječenje Petre Zrilić. Organizacija ovog turnira najmanje je što možemo učiniti mi, Antonijevi prijatelji – kaže Frane Volpi
PRIJAVE DO 14. KOLOVOZA - Denis Karlović, Frane Volpi i Željko Skukan

Na konferenciji za novinare u SC-u Višnjik o predstojećem malonogometnom turniru koji će biti i memorijalni i humanitarni, govorili su Željko Skukan, Frane Volpi i Denis Karlović. Inicijativa je zaživjela u krugu prijatelja pokojnoga Antonija Jurjevića, prerano preminuloga sportaša, izvrsnoga čovjeka...

- Turnir će imati humanitarni karakter jer će se prikupljeni novac raspodijeliti za uređenje groba pokojnoga Antonija, te za liječenje djevojčice Petre Zrilić – kazao je u uvodu Željko Skukan.

Frane Volpi, nadalje, objasnio je zašto je svega dva mjeseca nakon Antonijeve smrti organiziran turnir koji će biti i memorijalne naravi.

- Razgovarali smo o tomu, ali prevladalo je stajalište da nije prerano za memorijal jer želimo pomoći da se čim prije uredi grob našega velikoga prijatelja, ujedno i pomoći liječenje Petre Zrilić. Organizacija ovog turnira najmanje je što možemo učiniti mi, Antonijevi prijatelji – kaže Volpi.

On je istaknuo da su do jučerašnjega dana čak 52 momčadi poslale prijave, te da će se igrati po pravilima futsala, četiri više jedan igrač.

- Prijave ćemo zaprimati do 14. kolovoza i taj će dan biti ždrijeb parova prvoga kola. Realno je da će biti i više od 52 momčadi, a u početku će se utakmice igrati na dvama terenima s umjetnom travom u SC-u Višnjik. U ovom trenutku nije moguće precizno reći kad će točno turnir završiti, ali očekujemo da će to biti ili 26. ili 27. kolovoza. Od četvrtfinala sve će se utakmice igrati na terenu uz koji postoje tribine.

Volpi je dodao kako je već usuglašeno da će turnir biti tradicionalan, dakako uvijek i s humanitarnom notom.

- Zahvaljujemo SC-u Višnjik i direktoru Denisu Karloviću na svesrdnoj suradnji i na pomoći. Zahvaljujemo i svima drugima, ljudi se javljaju za donacije i za sponzorstva, a razmatramo mogućnost da zadnji dan turnira bude organiziran na svečani način.

Direktor Višnjika Denis Karlović kazao je kako je cijeli sportski centar na raspolaganju organizatorima, te da podatak da već ima 52 momčadi, govori puno o svemu.

- I mi kao SC Višnjik zahvaljujemo svima koji će na bilo koji način sudjelovati i pomoći u ovoj prigodi – rekao je Karlović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno