Prvo jahta, a poslije ću razmisliti i o dvorcu

Slika korisnika valentinam
TV SVEKRVA
Marin GOSPIĆ
DOBRA PRILIKA ZA PROSJEČNOG HRVATA

Gledam tako tv-vijesti, a ovi s televizije su tako dobri da nam, osim  vijesti o kojima nam govore, dolje na dnu ekrana ide i tekst o drugim  zanimljivim događajima toga dana. Jedna od tih vijesti je i ta da se  prodaje jahta gospodina Todorića duga dvadesetak metara. Odmah sam  živnuo. Oduvijek sam, naime, želio imati neko plovilo. Doduše, znam ja i  onu poslovicu "vlasnik broda se dva puta raduje, kada ga kupuje i kada  ga proda", ali svejedno mi je to zanimljivo. Oni moji rijetki prijatelji, koji  imaju plovila, rijetko kada prelaze desetak metara duljine (osim kuma  Zlatka, ali to je već druga priča jer radi se o profesionalcu), a ova  Todorićeva je duplo dulja pa bi s njom vjerojatno malo odskakao u  društvu. A kada bolje razmislim, gdje bih uopće parkirao toliku  brodusinu. U ovom dijelu Jadranskog mora gdje ljetujem, u koju god luku  pristanemo, odmah dolaze bijesni mještani i tjeraju nas bakljama i  vilama. To je zato jer imamo mali brod. Da dođemo s velikim onda bi nas  više poštovali, kao što se i inače narod voli klanjati imućnim i moćnim  ljudima.

U  svakom slučaju, ta jahta je dobra prilika, a i vrijeme je da je kupim.  Završio sam neku jadnu školu, imam par desetljeća radnog staža, plaća  mi je skoro okruglih 700 eura mjesečno, mirovina će mi, po svemu  sudeći, biti najmanje 200 eura... Dakle, pravo je vrijeme da sebi priuštim  jahtu kakvu je imao Todorić. Živio sam pošteno, štedio svaku paru, nisam  trošio ni na piće ni na žene, obitelj mi je zbog moje škrtosti bila više  gladna nego sita, a brijem se s istom britvicom zadnjih sedam godina.  Znači, prvo kupujem jahtu, a poslije ću razmisliti i o dvorcu. Sreća da  sam gledao tv-vijesti i saznao za ovu zgodnu priliku. Hvala televiziji!

TRESLO SE KAO DA CUNAMI DOLAZI!!!

U vijestima od utorka saznajemo da je u okolici Rijeke bio potres od 3- 4 stupnja i da su se građani uznemirili. Naravno da nije ugodno kada ti se  zemlja trese pod nogama, ali naši tv-novinari u takvim situacijama  reagiraju tako da odmah otrče na ulice i pitaju građane-prolaznike, što  im se čini i što oni o tome misle, a možete misliti što oni o tome misle.  Osim toga, u ovo vruće doba godine sve je puno stranih turista pa su oni  još zanimljiviji, a njihove se izjave kreću od onih umjerenih – mahom  realnih, da su bili u moru i da ništa nisu ni osjetili pa sve do neke  histerične gospoje koja kaže da je bilo jezivo i da se treslo "kao da cunami  dolazi". To je i inače ružan običaj naših novinara, ali tako je to i u svijetu,  a osobito onda kada se želi napraviti vijest, koja to u stvari i nije.  Općenito, te izjave očevidaca i običnih građana su smiješne i nepotrebne,  a osobito smo smiješne priloge mogli gledati prije koji tjedan kada su  našli onu ostavljenu bebu, a to je bilo otprilike ovako.

"Dragi gledatelji, naš sugovornik je jedan od mještana koji su našli  izgubljenu bebu". U kadru se pojavljuje jedan zbunjeni mladić, kojem je  ovo vjerojatno prvi i posljednji put da se nalazi pred kamerama, i on nam  kaže nešto o tome kako je tu iza njegovih leđa crkva, kako crkva ima  vrata i kako su te noći pred tim vratima našli bebu. Sreća je što su našli  tog momka da on to sam kaže nama, jer u suprotnom mi ne bi vjerovali  novinarima, mislili bi da je sve to izmišljotina i da ta beba ustvari i ne  postoji i da nije ni ostavljena i da svega toga u stvari i nema. Slično je  nedavno bilo i s prometnom nesrećom u Mošćeničkoj Dragi gdje je  očevidac rekao doslovno sljedeće: "Mi ovdje živimo, a blizu je cesta po  kojoj prolaze automobili, a pogotovo sada ljeti, a noćas smo čuli neku  buku i ujutro kada smo se probudili su nam rekli da je bila saobraćajna  nesreća". Dakle, fantastična izjava puna relevantnih pojedinosti koje nam  pomažu da shvatimo svu dubinu tragedije koja se dogodila. Čovjek se s  pravom upita tko takve novinare drži na platnoj listi i kakvog smisla ima  dovođenje pred kamere takvih očevidaca, koji u stvari ništa nisu ni vidjeli  i koji svakog normalnog čovjeka samo iznervirati mogu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)