Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Totove Kraljice – zgodne, mlade i raspjevane

10.08.2017. 22:17
Totove Kraljice – zgodne, mlade i raspjevane


Danju su studentice i radnice, a noćima "kraljice". Dvadesetdvogodišnja Lucija Marcelić iz Preka radi kao konobarica, devetnaestogodišnja Patricija Žunić iz Sukošana prodaje sladoled, a dvadesetogodišnja Valentina Gudelj s Korčule radi kao animatorica u jednom hotelskom kompleksu. Riječ je o novim domaćim glazbenim snagama, tri djevojke koje je okupio poznati zadarski voditelj Igor Jelenić Toto, zaključivši da je vrijeme da i Zadar dobije svoje "plemstvo", i to ne jednu, kako to imaju neke druge sredine – kraljicu estrade, već ni više ni manje nego tri kraljice.
Nakon što se već okušao u pjevačko-menadžerskim vodama, oformivši prije nekoliko godina sličnu grupu, bend Honky Tonk Women, koji je uz njega brojao i nekoliko djevojaka, Toto se ovaj put povukao iza pozornice, prepustivši svjetla pozornice trima mladim pjevačicama, okupivši ih pod imenom Kraljice.


Izbacile prvi singl
– One su moje kraljice, no i zadarske kraljice, jedini potpuno ženski bend na cijeloj obali, od samog sjevera pa sve do juga, zapravo u cijeloj zemlji. Jako sam zadovoljan s njima, a i ponosan, naglašava voditelj.
Kraljice za sada pjevaju uglavnom na zadarskom području, a nedavno su izbacile i prvi singl "S nama ljeto".
– Autor pjesme je Dominik Šušković, aranžman potpisuje Luka Kovačić, a snimali smo u studiju Viton u Velikoj Gorici. Napravili smo i spot, koji smo snimali na dvije lokacije, u Preku i Stankovcima i koji se vrlo uspješno počeo vrtiti po radio i TV postajama. Uvjeren sam, sudeći po reakcijama publike, da ćemo osvojiti estradu, ističe Toto.
Nadaju se i kraljice, očarane i sretne zbog ukazane im prilike, kako se to i više nego jasno dalo zaključiti tijekom razgovora koji smo vodili.
– Glazba je oduvijek u mom životu. Završila sam srednju glazbenu školu pa kada sam preko jedne prijateljice čula za Kraljice nisam se puno dvoumila, uključila sam se i što reći nego da sam jako zadovoljna kako se stvari za sada razvijaju. U početku je bilo jako teško, dok se nismo uskladile, ne samo pjevački, već i kao osobe, no s vremenom smo se uvježbale, a postale i jako dobre prijateljice, naglašava Lucija.


Ambiciozne i lijepe
Ambicija joj svakako ne nedostaje jer, osim što konobari i pjeva, Lucija studira i psihologiju.
Studentica je i Valentina, studira talijanski i njemački, što joj dobro dođe kada je na repertoaru kakva talijanska pjesma.
– Repertoar nam uglavnom broji strane pop rock pjesme, no to ovisi o gaži. Sada nastupamo uglavnom po feštama pa tim prilikama prilagođavamo i listu pjesama, objašnjava Valentina.
I ona dijeli oduševljenje svojih kolegica radom u bendu, kaže da nema boljeg osjećaja na svijetu nego izaći pred publiku. Pogotovo, kako dodaje, jer nastupa odmalena.
– Od treće godine plešem tako da mi pozornice nisu strane. Isto tako, završila sam osnovnu glazbenu školu, učila gitaru, tako da me glazba prati još od najranijeg djetinjstva, kaže Valentina.
Glazba i ples definirali su i Patricijino djetinjstvo, i ona je, još od svoje četvrte godine na pozornici.
– Trenirala sam ritmiku i latinoameričke plesove, što mi pomaže i danas jer svoj nastup upotpunjavamo i plesom, što naša publika itekako prepoznaje i nagrađuje pljeskom. A ima li što bolje od zadovoljne publike, od snažnog pljeska i ovacija. Moje je srce tada puno, rezimira najmlađa kraljica i, kako joj ostatak ekipe tepa – mezimica benda.
No, iako najmlađa, Patricija, kako nam priznaje, ne dopušta da joj netko diktira kako će raditi, smije se da je situacija prije obrnuta, da je njena zadnja.
Svjesne da je danas dobar imidž veliki dio uspjeha, tri se cure angažiraju da, osim što pjevaju, i što bolje izgledaju. Najmlađa članica benda inače toliko sliči na američku glumicu Milu Kunis da je to nevjerojatno, što joj je svakako adut više.




Nastupi na humanitarnim koncertima
– Vole to dečki, kroz smijeh dodaje Patricija. – Stalno ulijeću, no mi smo sve tri zauzete, sve tri imamo dečke, no neka se momci nadaju, to je bolje za bend.
Bend nastupa i na humanitarnim koncertima, što je Totova uhodana praksa, kao gradskog voditelja koji je vjerojatno do sada odradio najveći broj besplatnih gaža, ne samo u Zadru već i mnogo šire.
– Idemo korak po korak, prvi singl je izdan, zapravo drugi jer smo nastupali i na festivalu Svjetlost dolazi s pjesmom Isusovo ja poznam ime. Sada nam predstoje pregovori s produkcijskim kućama, sa svima sam u kontaktu, vidjet ćemo s kim ćemo potpisati ugovor, tko će prepoznati naš projekt i jedine hrvatske kraljice, zaključuje Toto.