Traži se i zamjena za dr. Dukića

Slika korisnika valentinam
Zadarska bolnica zapošljava
Natječajem se traže specijalist kardiologije, pedijatrije te ginekologije koji bi trebali zamijeniti dr. Antu Anića, vrhunskog kardiologa, dr. Natašu Skitarelić, pedijatricu, te ginekologa dr. Branka Dukića, gradonačelnika Grada Zadra
Arif SITNICA
U posljednjih pet godina zadarsku bolnicu koja zapošljava 242 liječnika napustilo je 30 liječnika

Ravnatelj Opće bolnice Zadar, dr. med. Željko Čulina, u srijedu je raspisao natječaj za zapošljavanje tri liječnika specijalista, jednog  inženjera prehrambenog inženjerstva/magistra nutricionizma, jednog  prvostupnika sestrinstva, sve na neodređeno vrijeme te pet medicinskih  sestara/tehničara, od čega dvoje na neodređeno i troje na određeno vrijeme.

Natječajem se traže: specijalist kardiologije, ginekologije i opstetricije  te pedijatrije koji bi trebali zamijeniti dr. Antu Anića, vrhunskog kardiologa koji je nedavno otišao raditi u KBC Split, dr. Natašu Skitarelić, pedijatricu koja je otišla predavati na zadarsko Sveučilište, te ginekologa dr.  Branka Dukića, odnedavnog gradonačelnika Grada Zadra.

Početkom srpnja dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar, na konferenciji za medije ukazao je na problem s liječničkim kadrovima u zadarskoj Općoj bolnici, što zbog odlazaka liječnika u kliničke centre koji  im omogućavaju profesionalno napredovanje, ali i zbog sve slabijeg odaziva na natječaje za specijalizacije jer se, kako je istaknuo, mladi liječnici  više ne javljaju na teže specijalizacije poput kirurgije ili interne već traže  lakše specijalizacije poput dermatologije, okulistike ili fizikalne medicine, u kojima usput mogu otvoriti i privatnu praksu.

Prema podacima koje je tada iznio dr. Karuc u posljednjih pet godina  zadarsku bolnicu koja zapošljava 242 liječnika je napustilo 30 liječnika, a  samo u prvih šest mjeseci ove godine njih pet, od čega tri specijalista i  dva specijalizanta. U istom vremenu primljeno je 16 liječnika – pet specijalista i devet specijalizanata, no na posljednji natječaj kojim se tražilo  sedam specijalizanata interes je pokazalo svega četvero liječnika.

– Za sada još uvijek nema razloga za paniku, niti većih posljedica zbog  ovih odlazaka u funkcioniranju bolnice i zdravstvenoj zaštiti pacijenata.  Prema podacima HZZO-a prvi smo među općim bolnicama po indeksu  kvalitete i kvantitete usluga. Nekako se snalazimo i ponovnim zapošljavanjem naših liječnika i nakon što odu u mirovinu, ali upozoravamo što  bi se u neko dogledno vrijeme moglo dogoditi, naglasio je početkom  srpnja dr. Karuc.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno