Buduće studente u Zadru čeka još 709 slobodnih mjesta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Prijave za jesenski rok na Sveučilištu u Zadru
Prijave za studijske programe moguće su putem stranice Postani student od 24. srpnja, a trajat će do 19. rujna u 15:59 sati
PIXSELL/Ilustracija
Sveučilište s najljepšim pogledom na svijetu

Na jesenskom roku za upis studenata na Sveučilištu u Zadru  ostalo je 449 slobodnih mjesta na redovitim studijima te 260 na izvanrednim preddiplomskim studijima. Na redovitim studijima najveći broj  namijenjen je učenicima koji su položili ispit državne mature, uz manji  broj mjesta za strane državljane i kandidate koji su maturirali prije 2010.  godine, dok je na izvanrednim studijima više mjesta ostalo za upis temeljem razredbenog postupka.

U jesenskom roku primaju se prijave za studij Sestrinstva, na kojem su  raspoloživa 32 mjesta. Od drugih jednopredmetnih studija najviše je  mjesta ostalo na Učiteljskom studiju u Gospiću (30), Brodostrojarstvu i  tehnologiji pomorskog predmeta (21), Hrvatskom jeziku i književnosti  (18), Informacijskim znanostima (14), Arheologiji te Primijenjenoj ekologiji u poljoprivredi (po 14), Menadžmentu (11) itd. Od dvopredmetnih  studija po broju slobodnih mjesta prednjače Njemački jezik i književnost (37), Povijest umjetnosti (31), Latinski jezik i rimska književnost (29),  Filozofija (23), itd.

Na izvanrednim preddiplomskim sveučilišnim i stručnim studijima u  drugom upisnom roku ostalo je mjesta na mnogim atraktivnim studijima, kao što su Nautika i tehnologija pomorskog prometa, Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog predmeta, Podvodne znanosti i tehnologije, Kultura i turizam, Informacijske tehnologije... Popis svih slobodnih  mjesta dostupan je na internetskoj stranici Sveučilišta u Zadru (http://www.unizd.hr/upisi-na-sveuciliste/preddiplomski/2018-19/upisi- u-prvu-godinu).

Prijave za studijske programe moguće su putem stranice Postani student od 24. srpnja, a trajat će do 19. rujna u 15:59 sati. Upisi pristupnika  koji u jesenskom roku ostvare pravo na upis na Sveučilištu u Zadru obavljat će se od 20. do 24. rujna u tajništvima odjela (jednopredmetni) te  Uredu za preddiplomske i diplomske studije (dvopredmetni studiji).  

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)