Više od 250 građana i turista uživalo u ronjenju u sigurnim uvjetima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Održan ronilački vikend na staroj rivi u gradu Pagu
Besplatna probna ronjenja održala su se u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Grada Paga u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja te uz podršku najvećeg hrvatskog proizvođača soli, Solane Pag, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske
Održana je i eko-patrola

Tijekom ovog vikenda montažni 10 metarski bazen pod nazivom Pogled u plavo smjestio se je na staroj rivi u gradu Pagu s ciljem promocije ronjenja, ronilačkih lokacija i ljepota hrvatskog podmorja kroz besplatna probna ronjenja. Više od 250 građana i turista uživalo je u ronjenju pod punom ronilačkom opremom, u potpuno sigurnim uvjetima gdje je dobra vidljivost i nema strujanja što je dodatno potaknulo i ohrabrilo brojne posjetitelje, a posebnu djecu da se okušaju u ronjenju te uživaju u svim čarima i ljepotama ronjenja.
Besplatna probna ronjenja održala su se u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Grada Paga u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja te uz podršku najvećeg hrvatskog proizvođača soli, Solane Pag, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.
»Ronjenje je aktivnost koja je doista epidemiološki prihvatljiva s obzirom da se provode sve mjere sigurnosti. Ovaj edukativan projekt Pogled u plavo koji se provodi u Pagu ovaj vikend, dodatna je ponuda za naše građane i turiste u sklopu kojega svi imaju priliku potpuno besplatno zaroniti dok je idealan za djecu koja imaju priliku roniti u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima. Posebno nas raduje što je ovako veliki odaziv te je izuzetno dobro prihvaćen od strane naših građana«, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik grada Paga.

Proširenje turističke ponude

Nakon upoznavanja s ronilačkom opremom te osnovnim pravilima i tehnikama ronjenja posjetitelji su zaronom u bazen Pogleda u plavo uživali u ljepotama jadranskog podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koji se je također pridružio projektu i ronio u bazenu zajedno s djecom.
Svim posjetiteljima projekta na raspolaganju su bili instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama i Dive in Rijeka dok su se projektu s zadovoljstvom pridružili i ronioci Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Trnje.
Nakon savladavanja osnovnih pravila ronjenja u sigurnom uvjetima te upoznavanja s ronilačkom opremom za ronioce početnike na raspolaganju je Ronilački centar Foka, otok Pag gdje početnici imaju priliku doživjeti discovery zaron u moru ili upisati tečaj ronjenja i uživati u brojnim ronilačkim lokacijama otoka Paga.
»Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag ulažu velike napore u proširenje turističke ponude posebno u ovim epidemiološkim uvjetima kada nismo u mogućnosti organizirati naše tradicionalne manifestacije koje okupljaju veliki broj ljudi. Pogled u plavo izvrsno se uklopio u naš projekt Pag Outdoor Summer u sklopu kojeg tijekom cijelog ljeta promoviramo sportske aktivnosti. Naš grad ima izvrsne potencijale za razvoj ronilačkog turizma tako da nam je Pogled u plavo došao u pravi trenutak za promoviranje ove atraktivne sportske aktivnosti. Još više nas veseli veliki odaziv i odlični dojmovi svih koji su po prvi put okušali ronjenje«, rekla je Vesna Karavanić direktorica Turističke zajednice Grada Paga.

Ekološki učinak

Osim edukativnog i promotivnog karaktera projekt Pogled u plavo ima i ekološki učinak te se je u sklopu projekta održavala i akcija čišćenja podmorja »Eko patrola 2021. – Pag« tijekom koje su ronioci na rivi izvlačili otpad iz mora kako bi ukazali na globalni problem onečišćenja podmorja te i na taj način potaknuli posjetitelje i građane Paga da se uključuju u ekološke i edukativne programe i aktivnosti za dobrobit sviju, a sve uz veliku podršku Čistoće Pag i Komunalnog društva Pag.
Pogled u plavo i Eko patrola 2021. održavala se je pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a u akciji čišćenja podmorja aktivno su sudjelovali ronioci Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, Dive in Rijeka i DVD-a Trnje te su se pridružila i djeca koja su pomagala kod prihvata otpada iz mora.
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu dok je medijski pokrovitelj projekta – narodni, SCUBAlife magazin www.scubalife.hr, web portal Morski.hr http://morski.hr/ i Gorgonija www.gorgonija.com.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)