Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dixon: Prilagodba neće biti problem

Autor: Viktor Bogut

09.09.2008. 22:00
Dixon: Prilagodba neće biti problem

Foto: Adam VIDAS



Dok sam igrao u Grčkoj susretao sam se s Damirom Rančićem, a samo sam još čuo za Jubyja Johnsona. U Europi sam promjenio već osam momčadi i svaki puta sam se morao prilagođavati na nove suigrače. To mi je na neki način već postala rutina
Momčad KK Zadra polako se kompletira. Nakon što su krenuli pripreme s manje od pola igrača, sada je situacija ipak nešto drukčija. Aci Petroviću stigli su Romel Beck i Juby Johnson. U međuvremenu je ugovor potpisao i Hrvoje Perić, a u utorak navečer je u Zadar stigao i Malik Dixon. Već u srijedu obavio je liječnički pregled, a popodne, dok je ostatak momčadi imao slobodno, odradio je individualni trening s kondicijskim trenerom Jurom Šangom.
– Nisam se još uspio odmoriti kako treba – objasnio je Dixon, koji je ipak morao promjeniti nekoliko vremenskih zona dolazeći iz Chichaga, a kada je naposljetku sletio u Zagreb, do Zadra je, umjesto avionom, produžio autobusom.
– Rekli su da se pokvario motor, tako da sam se nakon 13 sati leta morao još tri sata voziti autobusom. Tako da mi treba još jedna-dvije noći da odspavam kako treba pa će sve biti uredu.
Iako je trenutno poprilično umoran, Dixon je u Zadar stigao manje-više spreman za ostatak priprema i sezonu koja ga očekuje.
– Nisam se odmarao dok sam bio u SAD-u. Svako jutro sam trenirao, a popodne često igrao utakmice. U Chicagu sam igrao u nekoliko liga, tako da sam u poprilično dobroj formi stigao ovdje.
Koliko ste upoznati sa suigračima u Zadru?
– Moram priznati, jako malo. Dok sam igrao u Grčkoj susretao sam se s Damirom Rančićem, a samo sam još čuo za Jubyja Johnsona. To je otprilike to.
Znači, očekuje vas neko vrijeme prilagodbe na momčad?
– Sigurno, ali to neće biti nikakav problem. U Europi sam promjenio već osam momčadi i svaki puta sam se morao prilagođavati na nove suigrače. To mi je na neki način već postala rutina – dodaje Dixon.