Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Igraonici Odjela pedijatrije 40 tisuća kuna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

09.09.2008. 22:00
Igraonici Odjela pedijatrije 40 tisuća kuna

Foto: Vedran SITNICA



Zadarski Odjel pedijatrije, koji je ispunio uvjete humanizacije bolničkog liječenja djece, nadomak je stjecanju počasne titule “Bolnički odjel – prijatelj djece”, koju bi mogao dobiti u roku od mjesec dana, kaže dr. Radman
Donacijskim sredstvima “Ariela”, koji se uključio u akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici”, kako bi zdravstvene ustanove u Hrvatskoj stekle naslov “Bolnica – prijatelj djece”, ovih je dana opremljena i uređena igraonica na Odjelu pedijatrije u zadarskoj Općoj bolnici. Kako je pojasnio dr. Darko Radman, voditelj Odjela pedijatrije u Općoj bolnici Zadar, “Ariel” je zadarskoj Pedijatriji donirao 40 tisuća kuna kojima je opremljena dječja igranica.
– Za 40 tisuća kuna, koliko je “Ariel”, koji je uključen u akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici”, donirao zadarskom Odjelu pedijatrije, kupili smo opremu za dječju igraonicu. Tako smo, zahvaljujući “Arielu”, za igraonicu kupili novi stol i sjedalice, ormar, DVD player, PlayStation, ploču za zid, didaktički materijal i različite igračke…, govori dr. Darko Radman te dodaje kako su zahvaljujući donacijama “Ariela”, kao i brojnih drugih donatora, uređene bolničke prostorije u kojima djeca borave na zadarskom Odjelu pedijatrije.
U sklopu akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici”, “Ariel” pomaže u nabavi igračaka i provedbi kulturno-zabavnih aktivnosti s djecom, dopunskoj edukaciji zdravstvenog osoblja, volontera i vanjskih stručnih suradnika u hrvatskim bolnicama, kao i postizanju ugodnijeg izgleda bolničkih prostora u kojima borave djeca, što se prije svega odnosi na pedijatrijske odjele, poput onoga u zadarskoj Općoj bolnici. Akcijom se hrvatskim bolnicama omogućava lakše ispunjavanje uvjeta koje je propisao Koordinacijski odbor akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici” kako bi zdravstvene ustanove stekle počasni naslov “Bolnica, odnosno bolnički odjel – prijatelj djece”.
– Akcijom “Za osmijeh djeteta u bolnici” promiče se i primjenjuje humanizacija bolničkog liječenja djece. Program se sastoji od različitih programskih zahtjeva, koje bolnice, odnosno odjeli moraju ispuniti kako bi dobili naslov “Bolnički odjel – prijatelj djece”. Zadarska pedijatrija, koja je ispunila uvjete humanizacije bolničkog liječenja djece, nadomak je stjecanju počasne titule “Bolnički odjel – prijatelj djece”, koju bi mogla dobiti u roku od mjesec dana, kaže dr. Radman, dodajući kako je zadarska Pedijatrija jedini dječji odjel u Hrvatskoj, gdje roditelji 24 sata dnevno mogu boraviti sa svojom djecom.