Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Italiju zaboraviti, Croatiji se okrenuti

Autor: Drago Bajković

09.09.2008. 22:00
Italiju zaboraviti, Croatiji se okrenuti

Foto: Vedran SITNICA



Nažalost nismo uspjeli i Europsko prvenstvo nećemo vidjeti. Šteta, bili smo tako blizu, ali činjenica je da nam uvijek nedostaje to malo da bi ostvarili veliki rezultat, kazao je Tomasov
Vratija se Marin. Mlada hrvatska reprezentacija čiji je Tomasov član (i Antonijo Ježina) nije se uspjela plasirati u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Remi s Talijanima nije bio dovoljan za uzlet mlade hrvatske vrste. Smjer utakmice svakako je odredilo rano vodstvo naših susjeda. Tek u završnici utakmice Iličevićje izjednačio, ali nije bilo niti vremena niti snage za preokret.
– Nažalost nismo uspjeli i Europsko prvenstvo nećemo vidjeti. Šteta, bili smo tako blizu, ali činjenica je da nam uvijek nedostaje to malo da bi ostvarili veliki rezultat – kazivao je jučer Marin Tomasov po povratku u Zadar.
– Bila je to kvalitetna utakmica koju je svakako odredilo to što su Talijani poveli. Nakon toga su zaigrali klasični bunker koji nije bilo lako probiti. Činjenica je da Talijani obožavaju takav rasplet kada prvi dođu u vodstvo, gotovo ih je nemoguće tada pobijediti. Od početka su se postavili tako da im je bod dovoljan i uspjeli su ga osvojiti.
Hrvatska je djelovala prilično nemoćno u napadu.
– Upravo to što su Talijani poveli i zatvorili se u bunker uzrok je što smo stvorili relativno malo prigoda. Bilo je izrazito teško naći put do njihovih vratiju. Uspjeli smo u 82. minuti kada je Iličević pogodio iz slobodnog udarca, ali više od toga nije išlo. Smatram da je ovo dobro iskustvo za sve nas i da ćemo to u budućnosti znati dobro iskoristiti.
Izbornik Dražen Ladić Tomasova je u igru ubacio u drugom poluvremenu.
– To što me izbornik na travnjak poslao u drugom poluvremenu prilično je logično s obzirom da sam tek dva dana prije utakmice trenirao s momčadi zbog ozljede. Uostalom dečki su odigrali odlično protiv Albanije i nije htio mijenjati početnu postavu. Vjerojatno jew računao na to da ću u nastavku utakmice uspjeti iznenaditi obranu Italije, ali nažalost to mi nije pošlo za nogom.
Nema druge nego okrenuti se dvoboju s Croatijom iz Seveta koja je u ovome trenutku utakmica sezone za Zadrane.
– Moram priznati da ne razmišljam o ničemu osim pobjede nad Sesvećanima. Zna se koliko nam je ta utakmica važna i sve osim troboda bio bi veliki neuspjeh za nas. Vjerujem da bi nas pobjeda značila i otvaranje pozitivne serije s obzirom na nešto lakši raspored utakmica koji slijedi. Nismo zaboravili igrati nogomet od prošle sezone, jedna pobjeda bi puno značila i za samopouzdanje i vjerujem da bi Zadra nakon toga bio ponovno vrlo neugodan suparnik, a što je najvažnije počeli bi uspon na prvoligaškoj ljestvici. Od prve minute krenut ćemo silovito i vjerujem da uspjeh neće izostati – kazao je na kraju razgovora Tomasov.