Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nesnosan smrad iz Adrije – opet

Autor:

09.09.2008. 22:00
Nesnosan smrad iz Adrije – opet

Foto: Adam VIDAS



Zaista mi nije jasno zašto toliko smrdi, pa čak i vikendom, kad tvornica ne radi. Ovo je stvarno grozno, svaki dan trpimo užasan smrad, a prije nekoliko dana smo imali goste i baš u vrijeme ručka je počelo smrditi, pa možete misliti koliko je to neugodno, pričaju Mirela i Emilijo Petrić
Zadarska Adria d.d., najveća riboprerađivačka tvrtka u Hrvatskoj, proteklih je dana privukla pozornost stanovnika u blizini tvornice.
Riječ je, naime, o nesnosnom smradu koji se širi uokolo, a na kojeg su nam se požalili supružnici Petrić čija je kuća najbliža samoj tvornici.
– Na istom ovom mjestu, upravo pokraj Adrije živimo već godinama, no ovakav smrad kao u posljednjih godinu dana nikada nismo osjetili. Najgore je upravo sada, u ljetnim mjesecima, kada pušu maestral i jugo koji smrad usmjeravaju prema nama, a i temperature su više zbog čega smrad brže nastaje, priča Emilijo Petrić, pitajući se što se to u Adriji događa što dovodi do ovako užanog smrada, jer je, kaže, davnih 50-ih godina i sam radio u Adriji zbog čega zna da tada do ovakvih situacija nije moglo doći jer su se ostatci ribe odvozili na Dugi otok te se tamo, daleko od kuća, uništavali.
– Zaista mi nije jasno zašto toliko smrdi, pa čak i vikendom, kad tvornica ne radi. Ovo je stvarno grozno, svaki dan trpimo užasan smrad, a prije nekoliko dana smo imali goste i baš u vrijeme ručka je počelo smrditi, pa možete misliti koliko je to neugodno, pričaju Mirela i Emilijo, te ističu kako bi im bilo lakše kada bi barem netko rekao do kada će to trajati, jer lako bi se strpili kada bi znali da će sve sadašnje neugodnosti jednog dana proći.
U potrazi za tim odgovorima Mirela je nekoliko puta pokušala stupiti u kontakt s odgovornima u Adriji, ali bezuspješno, jer je, kako sama kaže, direktor svaki put bio zauzet.
No, niti mi nismo bili sretnije ruke kada smo se obratili samoj Adriji jer su oni odgovorni bili na putu, no ipak poručili su nam kako su jako dobro upoznati s problemom.
– Cijela situacija nam je itekako poznata, a i sami smo primali pritužbe od okolnih stanovnika. To je i razumljivo jer znamo svi koliki smrad može stvoriti čišćenje samo jedne ribe u domaćinstvu, a kamo li tvornica. No, jedino što u ovom trenutku mogu reći jest da su svi naši odgovorni upoznati s problemom te da su najavili kako će već danas popodne konačno sanirati problem, poručili su nam iz Adrije, napomenuvši kako s informacijama o razlozima nastanka smrada sami ne raspolažu.