Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vratio se Zadar Gortan

Autor: Šime Ćurko

09.09.2008. 22:00
Vratio se Zadar Gortan

Foto: Vedran SITNICA



Nije Eva nego Gortan. Nakon nešto više od jednog desetljeća Rukometni klub Zadar, član Prve B lige, postao je Zadar Gortan. Rezultat je to potpisivanja ugovora kojim tvrtka Gortan postaje sponzor zadarskih rukometša.
– Ugovor je potpisan na godinu dana s mogućnošću njegovog produljenja. Na ovaj način osigurali smo financijsku stabilnost kluba u sljedećem razdobolju, u kojem želimo okupiti momčad s kojom bismo eventualno konkurirali i za Prvu A ligu. Prvi korak prema tome je dogovor s Gortanom, koji nam omogućuje da ubuduće zadržimo naše najbolje igrače, a ne da nam svake godine odlaze najistaknutiji igrači – rekao je Perislav Zrilić, predsjednik kluba, koji je i potpisao ugovor. Iz tvrtke Gortan-Zadar potpis na ugovor je stavio Željko Vrkić, financijski direktor, koji je podsjetio na velike dosege koje je klub ostvario pod imenom Zadar Gortan.
– Postojala je obostrana želja za obnovom suradnje, koja je devedestih godina jako dobro funkcionirala i u kojoj je Zadar imao dosta uspjeha. Ovo je bila naša poslovna odluka kojom procjenjujemo da je rukomet dobra prilika za promociju imena naše tvrtke, ali i mogućnost ulaganja u sport i uopće u mlade ljude u Zadru – podvukao je Vrkić. Shodno nejasnim hrvatskim običajima, “težina” ugovora ostala je nepoznata javnosti. Zrilić je samo rekao da je riječ o “značajnoj financijskoj injekciji”.
Ime Zadar Gortan, sve one koji su pratili zadarski rukomet sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, podsjetit će na velike rezultate kluba iz Mocira, koji je pod tim imenom igrao finale Prvenstva Hrvatske (poraz od Zagreba) te dogurao do polufinala Kupa EHF-a. Donese li ovaj ugovor zadarskom rukometu samo dio tadašnjih rezultata, jučerašnje potpisivanje ugovora dodatno će dobiti na snazi. Da sve ne protekne u isključivo protokolarnom obliku pobrinuo se Grgo Peronja, odnedavno član Upravnog odbora, koji je ugovor proslavio otvaranjem pjenušca. Trebao bi to biti znak novog zadarskog rukometnog početka.


Nema novih pojačanja
Upitan donose li Gortanovi novci u klub i nova pojačanja Zrilić je rekao:
– Osim igrača koje smo do sada angažirali i koje smo već imali prilike vidjeti u zadarskom dresu za sada ne planiranao nova pojačanja. No, bude li momčad na polusezoni pri vrhu ljestvice moguće je da ćemo angažirati ponekog igrača i pokušati ući u viši rang.
Igrači koje je Zadar do sada angažirao su Damir Samardžija (desni vanjski), Frane Đikić (vratar), Marin Turić (lijevi vanjski) i Anđelo Žeravica (kružni napadač), dok su momčad napustila devetorica igrača u odnosu na momčad iz prošle sezone.


Svi bi na Višnjik
Višnjik je očito postao prava meta zadarskog rukometa. Najprije je Zlatko Saračević, dopredsjednik RK Arbanasi, na prvoj prozivci “crveno-crnih” istaknuo da je cilj Arbanasa doći do Višnjika; isto su ponovili jučer u prostorijama Zadar Gortana.
– Idemo zajedno do Višnjika – ispalio je Peronja. Vidjet ćemo tko će prije doći.




I dalje u Trećoj ligi
Treću sezonu zaredom Zadrani će s dijelom igrača okupljenima pod imenom Zadar Gortan II igrati u Trećoj ligi. Natjecanje s trećeligašima s juga, među kojima će biti i Arbanasi, bit će prilika uglavnom za igrače 1992. godišta, koji nisu izborili nastup u Prvoj kadetskoj ligi. Ovu momčad vodit će Frane Kardum.