Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vilama ubio dva šarplaninca

Autor:

09.09.2009. 22:00
Vilama ubio dva šarplaninca


Odmah sam znala da se dogodilo nešto loše kada se samo jedan pas vratio, a nakon pet dana ubio je i njega. Što da sada radim bez njih, vuk će mi sve koze ubiti, govori baka Milica
Dušan Veselinović mi je ubio dva šarplaninca, što ću sada i kako ću obraniti koze od vukova, kaže baka Milica Dragičević iz Golubića. Naime, njen susjed ubio joj je dva psa vilama, jednoga 27. kolovoza, a drugog 4. rujna. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je mučio životinje. Baka Milica kaže kako je ta dva psa imala još otkad su bili štenad.
– Dušan je dolazio jer je želio da se njegova kuja pari s mojim psima, a onda ih je ubio. Jednog je ubio prije deset dana, a drugog prije pet. Odmah sam znala da se dogodilo nešto loše kada se samo jedan pas vratio, a nakon pet dana ubio je i njega. Što ću sada raditi bez njih, vuk će mi sve koze ubiti. Nije ubio samo moje pse, već njih više, znam za još tri psa koja je ubio. Kako da pređem preko toga, nije bilo novaca za koje bih dala te pse, jada se baka Milica dodajući i kako joj je policija rekla kako ne mogu napraviti ništa jer nije vidjela da joj ubija pse.
– Pronašla sam i mjesto gdje ih je bacio, to je jama bezdanka i kad baciš kamen ne čuješ kad padne, plačnim glasom govori baka Milica dodajući kako ju je bilo strah otići do Dušana da ne bi i nju probo vilama.
U mjestu su nam rekli kako je Dušan već više puta ubijao njihove pse, dok je on sam to porekao.
– Ubio sam “samo” ova dva psa, ali bili su bolesni. Tri mjeseca su dolazili pred moju kuću i tjerali mi ovce. Rekao sam njihovoj vlasnici da ih veže jer ću ih ubiti, govori Milan pokazujući nam vile kojima ih je ubio.
Nakon što nam je ispričao svoju verziju priče, pokazao nam je i mjesto gdje je bacio jadne životinje. U kamenjaru su ležala dva psa, a nadaleko se širio smrad raspadanja. Na ponovno pitanje je li ubijao i druge pse u selu rekao je da nema pojma.