Zaslužili smo nagrade!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
htz
Zvonko KUCELIN
Turistički djelatnici s direktorom TZ Zadra Zvonko Šupom i ravnateljem Muzeja stakla Ivom Fadićem

 U sklopu akcije "Plavi cvijet" povjerenstvo Hrvatske turističke zajednice doputovalo je iz Biograda, koji se također našao u konkurenciji, do Zadra. Tako je Zadar, zajedno sa Biogradom, među 11 finalista za cijeli Jadran u finalu za nagradu kojom se nagrađuje najuređenije mjesto u cijeloj Hrvatskoj.

Ove godine zadarska sezona bila je uspješna, obilježena događanjima, ali i novostima u turističkoj ponudi. Jedna od tih novosti je i Muzej antičkog stakla koji je povjerenstvo posjetilo. Nakon šetnje i razgledavanja Poluotoka do Muzeja antičkog stakla povjerenstvo je dopratio Zvonko Šupe, direktor Gradske turističke zajednice, a u muzeju je povjerenstvo dočekao i Ivo Dunatov, direktor TZ Zadarske županije. Predsjednik povjerenstva Niko Bulić koji je na čelu glavnog ureda HTZ-a, ostao je oduševljen novitetima koje je Zadar postigao u kratkom vremenskom razdoblju, kao i njegovim očitim napretkom koji postiže iz godine u godinu.

- Moji dojmovi što se tiče Zadra i Biograda su pozitivni jer svake godine se vidi napredak u uređenju mjesta, ali i zbog pozitivnog ozračja i tijeka cijele turističke godine jer je ona čak nadišla prošlogodišnju rekordnu. Tek na kraju kad sve obiđemo imat ćemo jasnu sliku redoslijeda kandidata i moći reći tko će osvojiti prvo mjesto, no ukupan dojam je da se svake godine napravi vidljiv pomak u ukupnom uređenju Zadra, pohvalio je Bulić Zadar, a također se osvrnuo i na dobru i zadovoljavajuću turističku sezonu koja je iza nas.

- Fizički pokazatelji bit će iznad prošle rekordne godine, a i financijski će biti blizu, tako da je to sezona koja je zaista ispunila ne naša očekivanja nego nade. Ali zato je u to uloženo mnogo truda, od prošle godine kada je napravljen jedan program kojim se svjesno išlo sa promidžbom, ponudom i svim drugim aspektima. Radi se o jedoj cjelovitoj akciji i sadržajem i obujmom financijskih sredstava. Mislimo da smo riješili tek prvo poluvrijeme i to s pozitivnim rezultatima, pa želimo da turizam bude pozitivna naznaka za oporavak cijeloga gospodarstva. Ipak 2010. je drugo poluvrijeme koje mora potvrditi taj pozitivni trend, prokomentirao je Bulić.

Zadovoljni su i Zvonko Šupe i Ivo Dunatov jer je Zadar pokazao da može ući u konkurenciju sa gradovima kao što su Dubrovnik i Split. Zadovoljni su sadržajem koji je Zadar nudio ove sezone, ali i poboljšanjima uvjereni da bi ova nagrada Plavog cvijeta potaknula još veći napredak.

- Očekujemo da bismo sad i mi mogli dobiti neku od nagrada i smatramo da smo to zaslužili a to nam priznaju i drugi, od medija do povjerenstva. Iako je ova sezona u pripremi bila jako teška i kompleksna mislim da smo odradili jedan izuzetno kvalitetan posao, a to pokazuju i rezultati prema kojima smo jedna od boljih regija u Hrvatskoj jer bilježimo jedan posto porasta u odnosu na proteklu rekordnu godinu. I ova priznanja rezulatat su toga truda i mislim da možemo očekivati da ćemo dobiti jednu od tih nagrada koja će nas potaknuti na daljnji trud, rekao je Dunatov, zadovoljan uspjehom Zadarske županije, iz koje su u finalu čak dva grada, Zadar i Biograd. Povjerenstvo je u Zadru najviše pratilo uređenost grada. Krenuli su od ulaza u mjesto pazeći na uređenost zelenih površina, čistoću mjesta, brojnost klupa na potrebnim mjestima, količinu koševa za sitni otpad itd. Gledalo se i na program koji Zadar nudi u svojoj ponudi, ali i novosti kojima svake godine napreduje prema što kvalitetnijem turističkom gradu. Ako je suditi prema riječima Zvonka Šupe nema razloga za brigu što se tiče grada Zadra.

- Ako smo ušli u finale znači da vrijedimo i da imamo i izgled i sadržaj, što može svatko potvrditi. To potvrđuje i protekla sezona i grad pun turista. Ova nagrada svakako bi nam značila vjetar u leđa, ne samo da bi nam bila poticaj nego bi nas i drugi počeli više priznavati, a omogućila bi i bolju komunikaciju svih tijela zaduženih za unapređenje Zadra kao turističkog grada, rekao je Šupe.

Nakon obilaska grada povjerenstvo se uputilo do ureda gradonačelnika gdje je upriličen doček, a zatim su krenuli prema Rabu i preostalim mjestima u svojoj finalnoj patroli prije nego u desetom mjesecu objave rezultate i prva mjesta među kojima se nadamo da će biti i Zadar.

 POZDRAV SUNCU I MORSKE ORGULJE OPRAVDALE ULAGANJA

Na primanju u Gradskoj upravi gradonačelnik Zvonimir Vrančić pohvalio se zadarskim projektima i izrazio uvjerenje da će baš Zadar na kraju biti pobjednik.

- Zadar je dobio Morske orgulje i Pozdrav suncu, koje u percepciji turista znače jednako kao Sv. Donat. Ove instalacije opravdale su svaku uloženu kunu, istaknuo je Vrančić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno