Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Beštije darovale krv

09.09.2010. 22:00
Beštije darovale krv


Kako smo mi, motoristi, oni kojima je krv najčešće potrebna, odlučili smo osnovati svoj aktiv i tako je počelo. Ovo je šesta akcija po redu, a obično ih radimo dvaput godišnje, kazao je Šepat
Članovi Motorističkog kluba Beštije još jednom su pokazali da imaju veliko srce. Naime, aktiv DDK Beštije uz prijatelje je u dogovoru sa Crvenim križem i transfuzijom Opće bolnice Zadar organizirao šestu po redu akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj su pristupile 33 osobe.
– Na akcije dobrovoljnog darivanja krvi odlučili smo se nakon što smo vidjeli da se ljude konstantno poziva da to učine. Kako smo mi, motoristi, oni kojima je krv najčešće potrebna, odlučili smo osnovati svoj aktiv i tako je počelo. Ovo je šesta akcija po redu, a obično ih radimo dvaput godišnje, kazao je Denis Šepat, potpredsjednik kluba Beštije dodajući da su akcije obično početkom ljeta i jeseni.
Društvo DDK Beštije osnovano je pri Crvenom križu i broji oko 25 članova, a na ovu akciju su osim članova, bili pozvani i prijatelji kluba te rodbina, susjedi i ostali nesebični ljudi koji su svojim sudjelovanjem pomogli ovu humanitarnu akciju. Tako su kao podrška Beštijama stigli i članovi MC Hoolistera i Kluba Fiatista.
Osim darivanja krvi, Beštije su poznate i po raznim drugim humanitarnim akcijama.
– Našim statutom vezali smo se uz vrtić Latica za djecu s posebnim potrebama i svake godine na Sv. Lucu obvezno u vrtić idemo s darovima, a ukoliko smo u mogućnosti i više puta godišnje, kazao je Šepat.