Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Čvrsta obrana zaštitni znak Borik-Puntamike

09.09.2010. 22:00
Čvrsta obrana zaštitni znak Borik-Puntamike


Ulazimo i u ovu sezonu s ciljem da imamo čvrstu obranu te prepoznatljiv stil koji gajimo – kaže će Pavić
Jaka provjera protiv Lokomotiv Kubana u Šibeniku odlično je poslužila košarkašima Borik-Puntamike koji su ušli u zamašnjak pripremnih ogleda. Poraz od 11 razlike od iznimno kvalitetnih Rusa može se smatrati odličnim rezultatom, a igralo se bez glavnog šutera Marina Jurjevića i razigravača Petra Marića. I gosti su bili bez iznimno važnog dvojca, crnogorskog reprezentativca Jeretina i bugarskog reprezentativca, nekad člana Arisa, Masseya, što dovoljno govori o kakvom se kalibru momčadi radi. Za Ivu Pavića to je bio protivnik dužan svakog respekta, no nije se htjelo olako predati, što i konačan rezultat dokazuje.
– Igrali smo protiv iznimno snažne momčadi koja za nadolazeću sezonu ima velike ambicije u ruskom prvenstvu. Nije lako igrati protiv takvih momčadi koji su koncepcijski čista suprotnost nama. Pod košem teški i visoki centri, dok izvana ordiniraju opasni američki razigravači. Pružili smo dostojan otpor i pokazali da se možemo nositi s njima u dobrom dijelu utakmice – kazao je Pavić nakon povratka iz Šibenika. On sam će primijetiti kao se unatoč odlasku kapetana Mrve i još nekoliko igrača poput Petanija, Olivarija, Baždarića i Dražovića nije koncepcijski promijenilo zapravo ništa. Samo su umjesto njih ubačene alternacije.
– Filozofija igre je ostala ista kao i lani. Tko je otišao nadomještalo se njegovo mjesto istim profilom igrača. Umjesto Mrve došao je Škifić koji je pokazao da je pravo rješenje za nas. Ima igru leđima i licem prema košu. Šut mu je dobar, tako da smo s njim dobili dosta. Tu je još nekolicina mlađih poput Pešuta i Mikulića, a ostalo je slično kao i lani tako da nismo morali trošiti puno vremena na prilagođavanje jedni drugima.
Prvenstvo u A-1 ligi započinje točno za mjesec dana (9. listopada).
– Imamo još mjesec dana da doradimo sve što je potrebno za prave utakmice. Ulazimo i u ovu sezonu s ciljem da imamo čvrstu obranu te prepoznatljiv stil koji gajimo. Teško je predviđati kako će se sve odvijati, jer mnogi sastavi u ligi još nisu formirani i bit će zanimljivo vidjeti kako će koji klub imati sredstava za složiti dobru i konkurentnu momčad. Mi ćemo morati biti strpljivi i ići iz utakmice u utakmicu, a onda ćemo vidjeti gdje smo i što smo.
Do tada valja se pripremati, a najbolje za to su turniri i pripremni ogledi. Sljedeći pripremni ispiti očekuju vas za vikend kad nastupate na Žorona kupu u Karlovcu.
– Imat ćemo tri utakmice u tri dana (Žorona, Crikvenica i Rijeka) i to će nam izvrsno poslužiti da uvidimo kakvi smo u napornijem ritmu kad igramo dan za danom. Nema sumnje da ćemo i na tom turniru htjeti odigrati obrambeno na razini dosadašnjih pripremnih ogleda – zaključio je Pavić.