Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prof. Nižić protiv Ave podnio kaznenu prijavu i privatnu tužbu

09.09.2010. 22:00
Prof. Nižić protiv Ave podnio kaznenu prijavu i privatnu tužbu


Kaznenu je prijavu prof. Nižić podnio smatrajući da je Ava Karabatić svojim izjavama narušila tajnost postupka, a privatnu je tužbu podnio zbog uvrede jer ga je pred novinarima nazvala – monstrumom


Na Općinskom sudu u Zadru u petak je održana još jedna rasprava u sudskom procesu protiv Ave Karabatić manekenke i bivše “farmerice” koja je uz majku Sanju (40) i zaručnika Špiru Miličića (25) optužena zbog iznude sveučilišnog profesora Živka Nižića (66).
Više informacija o tijeku suđenja službeno se nije moglo doznati, no neslužbeno smo saznali da je tijekom rasprave u petak svoju obranu iznijela Avina majka i Špiro Miličić. Potom je rasprava odgođena za sredinu sljedećeg mjeseca kada bi svoju obranu trebala iznijeti i Ava Karabatić. Prema svemu sudeći tada bi se ovo suđenje moglo okončati i donijeti nepravomoćna presuda. Inače, vrlo susretljiva i otvorena prema novinarima, Ava Karabatić ni u petak, kao ni na prethodnoj raspravi održanoj u lipnju, nije više htjela davati nikakve izjave novinarima, tim više što je profesor Živko Nižić u međuvremenu protiv nje podnio privatnu tužbu jer ga je navodno nakon jedne od održanih rasprava ispred zgrade suda pred novinarima nazvala – monstrumom.
Osim toga prof. Nižić je protiv Karabatić podnio i kaznenu prijavu smatrajući da je upravo svojim izjavama i razgovorima s novinarima narušila tajnost postupka. 
Podsjetimo, trojka je uhićena u listopadu prošle godine nakon što ih je profesor Nižić prijavio i Špiru navukao u policijsku klopku na Autobusnom kolodvoru u Zadru gdje mu je izručio označene novčanice.
Inače, na početku suđenja, nakon čitanja optužnice troje okrivljenika pred Sudskim vijećem izjasnili su se o krivnji – Ava i njezina majka su rekle da se ne osjećaju krivima, dok je Špiro samo djelomično priznao krivnju. Profesor Nižić tada je iznio svoj iskaz i odgovarao na pitanja i nakon toga se više nije pojavio na suđenju.
Zbog djela za koja se terete, Avi i njezinoj majci prijete kazne zatvora do tri godine, a Špiri i do deset.