Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Val umirovljenja zahvatio i Pag

09.09.2010. 22:00
Val umirovljenja zahvatio i Pag


Dok jedni val umirovljenja smatraju lošim jer se pogoršava socijalna struktura Paga, drugi to smatraju dobrim jer će se moći zaposliti određen broj mladih koji već dugo čekaju na posao
Pag je zahvatio val umirovljenja, potaknut zakonom po kojem osobe koje ispunjavaju uvjete odlaska u mirovinu do 1. listopada ove godine ostvaruju puni iznos mirovine.
Premda se o tome ne vodi službena evidencija, prema dostupnim informacijama do sada je zahtjev za prijevremeni odlazak u mirovinu podnijelo pedesetak radnika raznih djelatnosti.
Priliku za umirovljenje vidjeli su djelatnici: Osnovne škole Jurja Dalmatinca, gradske uprave, Turističke zajednice Paga, Komunalnog društva Pag, Općinskog suda, Centra za kulturu i informacije te obrtnici.
Pretpostavlja se da će u Pagu do 1. listopada u mirovinu otići oko deset posto radnika.
Dok jedni val umirovljenja smatraju lošim jer se pogoršava socijalna struktura Paga, drugi to smatraju dobrim jer će se moći zaposliti određen broj mladih koji već dugo čekaju na posao. Val umirovljenja znači i veliku, do sada nezabilježenu smjenu generacija. Na području grada Paga zaposleno je oko 600 osoba, a umirovljenika je 1.100.