Što bi dao da si na mom mjestu?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Projekt podržali i predstavnici Grada Benkovca

Humanitarne akcije u Benkovcu  uvijek nailaze na dobar  odaziv građana. Tako je bilo  i u četvrtak kada je na šetnici u organizaciji Mreža  udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, a u partnerstvu s Udrugom za civilno društvo i kvalitetu  življenja Srma iz Sinja  održana akcija pod nazivom "Što bi dao da si na  mom mjestu?". Građani su  crtežima i ispisivanjem poruka rukom kojom inače ne  pišu skrenuli pažnju na osobe s različitom invalidnošću. Za svoje sudjelovanje u akciji nagrađeni su  prigodnom torbom i majicom te brošurom o akciji.  Uz građane akciju su podržali i predstavnici Grada  Benkovca, koji su svoje poruke i crteže pridružili onima svojih sugrađana.

Snježanka Jadrijević,  predsjednica Udruge Srma,  ističe da je riječ je o projektu koji financira Delegacija Europske unije u RH  i koji se provodi su sve četiri  dalmatinske županije. Temeljni cilj projekta je pridonijeti poštovanju svih  ljudskih prava i temeljnih  sloboda čovjeka, naročito  prava osoba s invaliditetom.

Ante Raos predsjednik  Mreže udruga s invaliditetom Dalmacije, ističe:

- Održavanje motivacijskih radionica upućenih  osobama s invaliditetom u  deset dalmatinskih gradova, a ovom prilikom i u  Benkovcu, želimo potaknuti osobe s invaliditetom na  aktivniju ulogu u životu lokalne zajednice. Isto tako,  cilj nam je kod institucija  lokalnih vlasti potaknuti  prepoznavanje potreba za  izgradnjom infrastrukture  koja će bi u službi svih  građana. Isto tako preko  medijske kampanje projekta, javnih događanja u gradovima Dalmacije te izradom stripa cilj nam osvijestiti građane o pravima,  potrebama i mogućnostima  osoba s invaliditetom, rekao je Raos te zahvalio svima koji su podržali projekt.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno