Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar zimi: Koncerti, partyji, live svirke i puno iznenađenja

09.09.2011. 22:00
Zadar zimi: Koncerti, partyji, live svirke i puno iznenađenja


U ŠC Višnjik već su najavili gostovanja Parnog valjka, svjetski poznate plesne apstrakcije Lord of the dance, kao i projekta Karlovačko live. Zimsku shemu osmislio je već i Q bar. Pripreme za zimski program su u punom jeku, spremaju se brojna gostovanja, inozemna i strana. Jesen i zimu Arsenal će organizirati putem ciljanih dolazaka na određene događaje kojih će u prosjeku mjesečno biti od dvanaest do petnaest


Mjesec rujan polako prolazi i vrijeme je za  pripremu zimskih shema.  Što nam Zadar nudi ove zime, pokušali smo doznati u  klubovima, više ili manje uspješno.
Zimsku shemu osmislio je  već Q bar. Pripreme za zimski program su u punom jeku, spremaju se brojna gostovanja, inozemna i strana.  Bit će tu i posebno tematsko  iznenađenje za noć vještica i  veliki božićni koncert sa  zvučnim glazbenim imenom,  najavljuju iz Q-a, no s imenima nisu htjeli još izlaziti u  javnost.
U svakom slučaju u Q baru  neće nedostajati koncerata,  partyja vikendom, a tu je,  naravno i Trash party četvrtkom, koji možda u naredno vrijeme dobije svojem  mlađeg brata ili sestricu, odnosno Trash party 2 zbog velike zainteresiranosti, najavili su iz Q bara.
Što se tiče sada već  „odrađene” ljetne sezone,  kazuju kako je ona bila lošija  nego inače, no zahvaljujući  akcijskim koktelima ipak su  uspjeli privući Zadrane i  njihove goste te imati jedno  lijepo i zabavno ljeto.
Zimska shema lagano se  definira i u ŠC Višnjik. Na  njihovom webu siteu već su  najavljena gostovanja Parnog valjka, svjetski poznate  plesne apstrakcije Lord of  the dance, kao i projekta Karlovačko live. Parni valjak  najavljen je 13. studenog,  Lord of the dance 19. studenog, dok je Karlovačko live predviđen za 4. prosinca.  Od Mirka Sičića doznajemo  kako su u pripremi još barem  tri gostovanja, a radi se o  komercijalnim koncertima,  no s imenima još ne može  izlaziti, dok se ne potpišu  ugovori. Što se tiče Božića i  Nove godine, još nema upita,  no za sljedeću godinu dvorana Višnjik je već rezervirana za Valentinovo. Također, velika je i vjerojatnost  održavanja Tisuću glasova  Božiću:
– Prošle godine je taj koncert bio izuzetno uspješan  zbog čega vjerujemo da bi se  on kod nas mogao održati i  ove godine, kazao je Sičić.
Jesen i zimu Arsenal će  organizirati putem ciljanih  dolazaka na određene događaje kojih će u prosjeku  mjesečno biti od dvanaest do  petnaest, kazala je koordinatorica programa Sanja  Perković, dodajući kako se  na tom području etablirao  kao vodeći koncertni prostor  koji promiče razne kulturne  aspekte poput izložbi, plesnih i filmskih večeri. Zima u  Arsenalu proteći će uz gostovanja klape Libar u Rujnu  te Madre Badessa s Tončijem  Huljićem i Petrom Grašom u  listopadu. To su ujedno i potvrđena gostovanja, kazuje  Perković, no u planu je još  nekoliko velikih koncerata  do kraja godine. Što se tiče  tematskih večeri Perković  najavljuje večer za sada još  radnog imena „Business  Lounge”:
– U sklopu Business loungea cilj nam je okupiti ljude  iz poslovnog okruženja u neformalnoj i opuštajućoj atmosferi gdje će se pred kraj  radnog tjedna (četvrtak od  16 do 24 sata) moći opustiti,  vidjeti s drugim kolegama i  prijateljima, podijeliti iskustva, ali i zaplesati i zabaviti  se.
Što se tiče ovog ljeta, rezultati su bolje nego prijašnje  sezone, kazuje Perković.
– Uz svakodnevno poslovanje, nekoliko velikih koncerata i događaja (Tango festival, Dani Vina & Jazza,  Film Festival) uspjeli smo  postići bolje rezultate od prethodne godine. Raznim događajima uspjeli privući veći  broj gostiju, no prosječna potrošnja po gostu bila je manja  od prethodnih godina, kazala  je Perković.
Iz Maraschino bara za ovu  zimu najavljuju kompletno  nov program koji su počeli  pripremati već sredinom  ovog ljeta.
– Bit će „live” svirki, koncerata, inozemnih i hrvatskih DJ gostovanja te puno  drugih iznenađenja koja još  ne smijemo iznositi, ali vjerujte mi svi će znati sve na  vrijeme, najavio je njihov  djelatnik za odnose s javnošću Mario Petrus. Petrus  je dodao i to kako pripremaju  i raznovrstan program koji  neće biti vezan isključivo za  vikend i tulume već za  “večernji đir” ostalih dana u  tjednu:
– Nastojat ćemo gostima  pružiti što više zabave i iznenađenja. Uz uobičajene  ritmove strane glazbe, naši  gosti će moći zapjevati uz  urbane zvukove domaće  glazbe. O svim događanjima  moći će se doznati putem  našeg Facebook profila kao i  službene web stranice, kazao  je Petrus, dodajući i to kako  je zadarski Maraschino bar  izuzetno zadovoljan ovoljetnom sezonom za koju smatraju da ni u kojem slučaju  nije podbacila. Zabavne programe imali su, kaže, gotovo  svaki dan, a iza njih je i  odlično odrađen Ponton festival.