Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pinokio otvorio vrata za dvadeset petero djece

09.09.2013. 22:00
Pinokio otvorio vrata za dvadeset petero djece


Nakon puno najava i dugog čekanja od jučer je službeno počeo s radom talijanski dječji vrtić. Na dvorišnim vratima stoji tabla s natpisom dječji vrtić Pinokio i u prekrasnu vilu – vrtić svakog dana dolazi 25 djece.
– Evo, nakon deset godina čekanja Pinokio je otvorio vrata. Mogu samo kazati kako smo prezadovoljni, ambijent je upravo onakav kakav smo zamišljali i htjeli, kazala je Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana u Zadru, osnivača Talijanskog vrtića Pinokio.
Iako je riječ o talijanskom vrtiću, Ministarstvo je pri izdavanju dozvole tražilo da u nazivu stoji »k«, no uskoro bi trebalo doći do promjene naziva, te bi stajalo izvorno talijanski Pinocchio. Naime, u Hrvatskoj već postoji vrtić naziva Pinokio, te će se zadarskome stoga morati mijenjati naziv.
No, to je jedna i čini se jedina greška. Jer, od jučer maleni polaznici vrtića imat će priliku kroz igru učiti talijanski jezik. Naime, za razliku od ostalih vrtića, gdje se priča hrvatskim, jezik kojim će se ovdje komunicirati je talijanski, kojeg će djeca usvajati kroz igru.