Zadar će dohvatiti milijun i pol noćenja

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Turističke zajednice grada Zadra Zvonko Šupe jučer su u Muzeju antičkog stakla u Zadru  objavili rezultate turističke sezone za prvih osam mjeseci ove godine.

Šupe se pohvalio dobrim rezultatima, ocijenivši kako se u proteklih  osam mjeseci ostvarilo i više nego je bilo očekivano.

- Za prvih osam mjeseci Zadar bilježi 16 posto više dolazaka i devet  posto više noćenja, istaknuo je Šupe, pohvalivši se i kako su u  kolovozu u Zadru ostvarena dva turistička rekorda te da očekuje do kraja  godine rezultat od milijun i pol noćenja.

- U prvih osam mjeseci Hrvatska bilježi pet posto više dolazaka i 2,3  posto više noćenja, a posebice veseli rast domaćih turista. Uz standardni  proizvod - sunce i more, oživljavaju i drugi proizvodi kao što su kulturna  baština. Gledano po županijama, najveću stopu rasta ima Splitsko-dalmatinska županija koja se po apsolutnim brojkama nalazi na drugom  mjestu, odmah iza Istre. Posebni uspjesi vezani su za austrijsko i talijansko tržište, koje se dobro oporavilo i ostvarilo rast, što je iznimno važno  za sve destinacije, rekao je ministar Lorencin, dodajući kako je dobar rezultat zabilježen i sa slovenskog tržišta koje je rastom noćenja od 2,3 posto potvrdilo veliko povjerenje koje ima u Hrvatsku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno