Punjenje proračuna

Slika korisnika admin

PRERANO ZA OCJENU?

Novu su seriju najavljivali već dulje vrijeme pa nisam htio ispasti nepristojan i ignorirati je. "Horvatovi su obiteljska dramska serija s jakim  elementima humora" kažu na RTL-u, a pošto volim dobar humor sjeo  sam i pogledao prvu epizodu. Pravilnije rečeno - počeo sam je gledati.  Gledam, gledam i s obzirom na ono "s jakim elementima humora"  očekujem salve smijeha. Ali smijeha niotkuda. Pogledam, da nisam  slučajno pogriješio kanal, ali nisam... Pa mi je postalo malo, onako... Pa  sam na kraju uključio dvd-snimač da kasnije u miru pogledam kada budem dobre volje i kada mi se vrati smisao za humor. Dan poslije ponovim istu operaciju, ali avaj, rezultat je opet isti. Nije mi smiješno i gotovo.  Ali da ne bih donosio ishitrene zaključke, ja ću lijepo pogledati još koju  epizodu pa - kom obojci, kom opanci.

Usput, serija je originalno snimljena u Španjolskoj, a prije nas su je  preradili naši susjedi Srbi, samo što se kod njih, naravno, ne zove "Horvatovi", nego "Sinđelići". Nazdravlje.

KAKO NA TELEVIZIJI ZAMIŠLJAJU NERED U RAZREDU

Ipak, ne mogu a da se ne osvrnem na jednu glupost iz spomenute serije. Dakle... Žele nam predstaviti jedan školski razred u kojem vlada nered i u kojem su djeca jako divlja. To oni zamišljaju ovako: učenici čekaju  da počne sat i prave nered, a nered se sastoji u tome da oni stoje u mjestu i bacaju papiriće. Nešto gluplje uistinu dugo nisam vidio. Stoje jednostavno, kao kipovi, kao Lotova žena, ukočeni i nepokretni, a jedina aktivnost je u tome da jednom rukom bacaju papiriće. Najsmiješnije je to što  oni to rade brzo bez prestanka, kao neki automati, kao da im netko u ruke velikom brzinom dodaje već pripremljene i zgužvane kuglice. Oni ih  naravno bacaju bez ikakvog cilja i reda, tek toliko da ispadne kako oni  prave nered, a u stvari to rade kao da obavljaju neki posao za koji su  plaćeni, što sve nikako ne doprinosi pozitivnom dojmu o cijeloj priči. Tu  je neka djevojčica koja se u razred doselila, ako sam dobro razumio, iz  Zadra. S obzirom da je malo i pričala, nikako nisam uspio zaključiti u kojem se zadarskom kvartu tako govore, Trešnjevci ili Črnomercu? Ne slutim ništa dobro.

PRIJETNJA VISI U ZRAKU

Taman sam mislio da su prestali s perverzijama, a ono na malome  ekranu nova sezona Big Bradera. Život mi je toliko kratak i ispunjen, da  nikako ne mogu trošiti dragocjeno vrijeme na gledanje tih sra.a (htio  sam reći "serija", ali se malo zbunih) pa ću izbjeći o tome pisati, ali sam  podatak da je prvu epizodu gledalo 600 tisuća ljudi vrlo je zabrinjavajući  i alarmantan. U svakom slučaju - ne piše nam se dobro.

OŠTRO KAŽNJAVATI NESPORTSKO PONAŠANJE

Neki su primijetili i prigovorili mi da, kada je nogomet u pitanju i eurokupovi, sa sadističkim zadovoljstvom seciram Dinamove neuspjehe, a  Hajdukove prešućujem. Stvar je jednostavna. Hajduk jednostavno ne iritira nekim velikim najavama o prezimljavanju u Europi, o velebnim planovima, "atomskoj" ekipi... Zato su i njihovi neuspjesi manje primjetni i  ja ih ne spominjem. Prošlog se tjedna slavilo kako je Dinamo pobijedio  neke poznate europske nogometne divove čija smo imena prvi put u  životu čuli, ali to sada nije tema. Tema je sljedeća. Hajduk gubi Europu,  utakmica je rezultatski nezanimljiva, jer je sve gotovo, a snimatelj zumira  lijepu djevojku s cigaretom i dječaka koji iza nje jede kokice iz ogromnog  škartoca. Ljepotica među prstima drži cigaretu, a dječak iza nje s  gađenjem maše onim škartocom u želji da ukloni odvratni otrovni dim.  Postavlja se sljedeće pitanje. Kako to ona smije raditi? Koliko je meni  poznato, na sportskim se borilištima ne smiju konzumirati tvari koje  stvaraju ovisnost, pa samim time i cigarete. Eto kako se lijepo može popuniti proračun. Lijepo kamerom snimati one koji piju, puše i drogiraju  se, a onda ih ošinuti po džepu i zabraniti pojavljivanje na takvim mjestima. A kada se već instaliraju kamere, onda se usput mogu snimati i razni  delinkventi, siledžije i huligani pa po istom postupku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno