Roditelji traže postavljanje ležećih policajaca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Vozači gotovo svakodnevno, otkako je rekonstrukcijom proširena Ulica Hrvoja Ćustića, voze prilično brzo, povremeno se i utrkuju

Sigurnost naše djece koja svakodnevno prolaze Ulicom Hrvoja Ćustića i Molatskom ulicom koja se na nju spaja, na putu do škole je ugrožena, naglašavaju zabrinuti roditelji čija djeca pohađaju Osnovnu školu Stanovi. Roditelji se žale kako nesmotreni vozači gotovo svakodnevno, otkako je rekonstrukcijom proširena Ulica Hrvoja Ćustića, onuda voze prilično brzo, povremeno se i utrkuju, ne mareći pritom na ograničenja brzine i blizinu osnovne škole. Kako u Molatskoj ulici ne postoji nogostup na putu do škole, djeca su primorana hodati kolnikom, zbog čega su u velikoj opasnosti, posebno oni najmlađi sudionici u prometu. Roditelji apeliraju na mjerodavne kako je nužno što prije u Ulici Hrvoja Ćustića postaviti ležeće policajce kako bi se vozače koji vole držati nogu na papučici gasa potaknulo da uspore, a nije na odmet ni postavljanje dodatnih prometnih znakova o ograničenju brzine, kao i prometnog znaka koji mjeri trenutnu brzinu vožnje.

U ovom je slučaju riječ o pet do dvanaest. Sve potrebne mjere sigurnosti već su trebale biti poduzete do početka školske godine.

O mogućem postavljanju ležećih policajaca i eventualnih dodatnih prometnih znakova pokušali smo doznati u gradskom Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti no jučer nismo uspjeli dobiti odgovor.

Darko Kasap, pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo pojasnio je kako se nogostup u Molatskoj ulici, gdje su nedavno izvođeni radovi u sklopu rekonstrukcije Ulice Hrvoja Ćustića, nije mogao napraviti. Razlog su imovinskopravni odnosi.

Kasap je naveo kako uskoro očekuju rješavanje dva imovinskopravna predmeta u sklopu buduće rekonstrukcije Puta Stanova na kojoj također nema nogostupa, pa djeca po uskoj ulici kolnikom moraju koračati na putu do škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno