Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Roko Strika zlatni

09.09.2016. 22:00
Roko Strika zlatni


U Slatini je održan međunarodni hrvački turnir u povodu Dana grada. Okupilo se 183 djevojčica i dječaka u dobi od 6 do 14 godina pretežno iz domaćih klubova. Od klubova iz inozemstva nastupili su predstavnici iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.
– Organizacija i ideja turnira bila je po uzoru na naš Zadar open, koji  posljednjih pet godina organiziramo početkom srpnja. Natjecanje je održano u dva dijela, prvi kvalifikacijski bio je u dvorani Srednje škole Marka Marulića dok je finalni bio u središtu grada – kaže Vladimir Menčik, trener Hrvačkog kluba Zadra. Za Zadar su nastupili jedna djevojčica i šest dječaka koji su osvojili šest medalja. Prvo mjesto osvojio je Roko Strika u kategoriji do 54 kg u kojoj je Luka Kevrić bio treći dok je Marino Kovačević (-36 kg) osvojio drugo mjesto. U kategoriji dječaka rođenih 2003./04. godine Zadar je imao tri predstavnika. Josip Šumski (- 40 kg) je nakon dvije pobjede u finalu tijesno izgubio od rivala iz Slatine.
– U kategoriji do 44 kg Renato Bušljeta nije odradio borbe kako se to od njega očekivalo, što je rezultat neredovitog dolaska na treninge i od njega očekujemo bolju pripremu do Prvenstva Hrvatske. Vid Begonja je u kategoriji do 49 kg uspio izboriti treće mjesto, a Lucia Sarić je uz jednu pobjedu i poraz bila druga do 53 kg.
Zadrane uskoro očekuje još nekoliko turnira.
– Najvažnije natjecanje je Prvenstvo Hrvatske u slobodnom načinu hrvanja gdje se nadamo imati predstavnike u kategoriji do 23 godine te juniorima, mlađih i starijih dječaka i djevojčica – zaključio je Menčik.