U Zatonu otvoreno prvo Svjetsko prvenstvo u minigolfu za gluhe

Slika korisnika valentinam
I Hrvatska ima svoju reprezentaciju
Riječ je zapravo o uvertiri u Svjetsko prvenstvo u minigolfu koje će se također održati u Zaton Holiday Resortu
Marin GOSPIĆ
U zatonu se natječe 30-ak natjecatelja iz cijeloga svijeta

Zaton je ovog tjedna domaćin prvog Svjetskog prvenstva u minigolfu za gluhe. Prvenstvo je u areni Zaton Holiday Resorta otvorio predsjednik Svjetske minigolf federacije Gerhard Zimmermann. Riječ je zapravo o uvertiri u Svjetsko prvenstvo u minigolfu koje će se također održati u Zaton Holiday Resortu koji je prvi put domaćin još dva velika natjecanja. Svjetsko prvenstvo za gluhe se po prvi put održava u Hrvatskoj ali i u svijetu. Tu je i Adventure Golf Master – svjetsko natjecanje. Tjedan dana kasnije, na svjetskom prvenstvu će sudjelovati oko 250 golfera iz tridesetak zemalja kao što su Japan, Novi Zeland, Australija, Kina, Kenija, SAD i nekoliko europskih zemalja.

- Nakon dugih priprema i organizacije s našim fantastičnim domaćinom, Zaton Holiday Resortom, radujemo se otvorenju najvećeg natjecanja ikada. Očekujemo da će ovo biti najznačajniji minigolf „festival“ dosad, rekao je Pasi Aho, direktor turnira u ime Svjetske minigolf federacije (WMF).

Inače na svjetskom prvenstvu u minigolfu za gluhe natječe se tridesetak natjecatelja iz cijelog svijeta, a među njima i hrvatska reprezentacija. Natjecateljska ekipa iz Švedske pokušat će obraniti svoju titulu prvaka na nadolazećem World Adventure Golf Master čije je otvorenje također zakazano u subotu, a konkurentske ekipe će dati sve od sebe da ovogodišnja titula pripadne njima. Natjecateljski dio oba turnira na rasporedu je od 11. do 12. rujna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)