Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Besplatna edukacija za knjigovođu-računovođu za deset osoba

10.09.2018. 12:00
Besplatna edukacija za knjigovođu-računovođu za deset osoba


Priliku za besplatno školovanje za knjigovođe ili računovođe dobit će nezaposlene osobe s područja dva grada i šest općina u Zadarskoj županiji. Školovanje je potpuno besplatno i upisuje se u radnu knjižicu, a omogućeno je kroz projekt „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“.
Projekt provode Udruga Eko Zadar i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, a na poziv koji su objavili na stranicama mogu se javiti osobe s mjestom stanovanja na području gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i Sv. Filip i Jakov.
– Upisat će se ukupno 10 polaznika koji, osim mjesta stanovanja zadovolje još dva uvjeta; imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju i status dugotrajno nezaposlene osobe, kaže nam Nives Rogoznica, voditeljica projekta.
Na projekt se mogu javiti dugotrajno nezaposlene osobe, a kao dugotrajna nezaposlenost smatra se minimalno šest mjeseci za osobe mlađe od 29 godina, a stariji od 29 godina trebaju biti nezaposleni minimalno godinu dana.
– Ukoliko su prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, od osoba će biti zatraženo da dostave potvrdu o trajanju nezaposlenosti, no prijava u evidenciji HZZ-a nije uvjet, već se mogu prijaviti i oni čija nezaposlenost nije tamo registrirana, i u tom će slučaju dostaviti izjavu o trajanju nezaposlenosti, pojasnila je Rogoznica, navodeći kako će se nastava održavati u prostorijama Srednje škole kneza Branimira Benkovac, a polaznicima će biti osigurano i refundiranje troškova prijevoza između mjesta stanovanja i mjesta održavanja nastave.
Predviđeni početak nastave je 1. listopada 2018., a svi zainteresirani informacije mogu potražiti upitom na adresu e-pošte udruge Eko-Zadar [email protected] ili pozivom voditeljici projekta na 091 20 85 696.
Osobama koje uspješno završe osposobljavanje za knjigovođu- računovođu bit će, najavila je Rogoznica, potom omogućeno da svoje novostečene kompetencije nadograde daljnjim edukacijama, među kojima je i edukacija za obavljanje knjigovodstvenih poslova za potrebe OPG-a.
– Naš je cilj omogućiti danas nezaposlenim osobama na području ovih osam gradova i općina, a koje će steći nove kompetencije, da nađu posao odgovarajuć novostečenom znanju. Za one među njima koji to budu željeli, bit će i daljnjih edukacija putem kojih će imati priliku razmotriti vlastite potencijale za samozapošljavanje, ali i unaprijediti svoje prezentacijske vještine, te naučiti osnove pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a, te posebno iz Programa ruralnog razvoja, a sve kako bi time postali poželjnijim zaposlenicima, rekla je Rogoznica.
Projekt AlterNET udruga Eko-Zadar provodi u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA). Riječ je o dvogodišnjem projektu čija će provedba trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.