Dukić vodi sjednicu na kojoj se bira direktor TZ-a, među kandidatima i njegov prijatelj

Slika korisnika valentinam
Iako nikad nije bio na sjednicama Vijeća
Od 9 sati, kao predsjednik TV-a, saslušat će svih sedmero kandidata koji će prezentirati svoje viđenje razvoja zadarskog turizma i potom sljedi glasovanje. Osim što se u javnosti od početka spekulira sa imenom Marija Paleke, i SDP je ovih dana iskoristio sjednicu GV-a pitajući Dukića: "Gradonačelniče, hoće li vaš prijatelj Mario Paleka postati direktor Turističke zajednice Grada Zadra?"
Zvonko KUCELIN
Gradonačelnik Branko Dukić

Danas je "dan D" za Turističku zajednicu Grada Zadar koja bira novoga direktora nakon fijaska s dvogodišnjim mandatom srednjoškolskog profesora Ante Radosa. O tome koliko im je ova sjednica važna kazuje podatak da je neće voditi zamjenik predsjednika Turističkog vijeća, Dražen Grgurović, već - gradonačelnik Branko Dukić.

On će kao predsjednik TV-a saslušati svih sedmero kandidata, počev od prvog u devet sati, koji će prezentirati svoje viđenje razvoja zadarskog turizma, svatko po pola sata, a potom sljedi glasovanje. Osim što se u javnosti od početka spekulira sa imenom Marija Paleke, i SDP je ovih dana iskoristio sjednicu Gradskog vijeća otvoreno pitajući Dukića: "Gradonačelniče, hoće li vaš prijatelj Mario Paleka postati direktor Turističke zajednice grada Zadra?", no on je odgovorio kako o tome "neće odlučiti samo on, nego Turističko vijeće koje ne čine samo predstavnici Grada". Pritom je naglasio kako Paleka "zadovoljava sve uvjete".

O tome koliko je ovaj izbor HDZ-u važan kazuje i već spomenuti Dukićev dolazak na sjednicu, s obzirom da u Turističkom vijeću saznajemo kako gradonačelnik nema običaj prisustvovati sjednicama. Nekima stoga njegov dolazak može biti znakovit, ali o tome koga je Dukić izabrao, da li svojega prijatelja Paleku ili pak nekog drugog kandidata, znat ćemo iza 13 sati kada završi glasovanje.

Podsjetimo, Antu Radosa tog travnja 2016. javnosti su predstavili kao čovjeka sa "zapaženim rezultatima i brojnim nagradama na području kulture i turizma".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno