Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Subota rezervirana za svjetski teniski spektakl

11.09.2018. 08:44
Subota rezervirana za svjetski teniski spektakl


Hrvatska Davis Cup reprezentacija stigla je u nedjelju u Zadar i već od ponedjeljka ujutro krenula s žestokim treninzima na novoizgrađenom teniskom stadionu na Višnjiku. Prvi je krstio novi teren, naš reprezentativac zadarskih korijena, Borna Ćorić i to još u nedjelju popodne, a sljedeće jutro je bilo rezervirano za naš očekivani par kojeg čine Ivan Dodig i Mate Pavić. Pred njima je vjerojatno najteži zadatak, jer će se u subotu namjeriti na trenutačno najbolje na svijetu, Amerikance Mike Bryana i Johna Socka. Ivan Dodig je već starosjedioc dok je naš najveći adut u parovima, četvrti igrač svijeta, Mate Pavić, konačno došao do svojih „pet minuta“ u izabranoj vrsti Hrvatske. Lanjski finalist Wimbledona, i ovogodišnji Roland Garrosa te osvajač Australian Opena u paru s Austrijancem Oliverom Marachom, prekršio je na sreću svih hrvatskih navijača svoje obećanje da neće igrati za Hrvatsku dok je Željko Krajan izbornik. Vrijeme liječi sve rane, pa je tako i ova zaliječena, jer Mate i Željko po viđenom na prvom treningu besprijekorno funkcioniraju, te se američkom svjetskom paru broj jedan sprema neprelazna rampa u subotu.
– Meni je ovo prvi put da ću igrati u Zadru i mogu reći da je sve odlično, od terena do samog stadiona koji je vrhunski i veselim se nadolazećem vikendu te velikom meču protiv SAD-a. Dobro se svi osjećamo, imamo jaku reprezentaciju i očekujemo da ćemo na našem domaćem terenu uspjeti doći do toliko željena tri boda koja nam garantiraju nastup u finalu – kazao je uspuhani Pavić nakon treninga na izuzetno vrućem terenu na Višnjiku.
Svjestan je Mate da će u subotu trebati dati zajedno s Ivanom i više od maksimuma kako bi se svladalo trenutno najjače na svijetu, 40-godišnjeg Mike Bryana i 25-godišnjeg Johna Socka.
– Amerikanci su izuzetno snažni, a prije svih imaju trenutno najjači par na svijetu koji je osvojio nedavno US Open i Wimbledon. Taj subotnji meč će biti uistinu pravi teniski spektakl. U singlu smo definitivno favoriti jer smatram da su Marin i Borna pojedinačno kvalitetniji od njihovih igrača koji će im biti suprostavljeni u petak i nedjelju, ali ovo je natjecanje u kojem nema favorita i sve je moguće tako da moramo biti jako oprezni i ići iz meča u meč te skupljati bod po bod kako bi došli do željenog cilja – zaključio je Pavić.


Mekani teren jedini problem
Temperamentna zadarska publika je prednost na koju računaju u stožeru Hrvatske, a jedino je još uvijek problem mekani teren kojeg treba treninzima utabati.
– Nadam se da će atmosfera biti onakva kakvu su mi opisivali suigrači da je bila prije dvije godine protiv Francuske. Uopće ne sumnjam da će biti i bolja od toga. Teren je malo mekan zbog činjenice da se još nije igralo na njemu, ali iz dana u dan će biti sve bolji i do petka bi to trebalo biti u redu.