Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U Medveščaku javno zahvalili zadarskoj košarkašici Ivi Borović

10.09.2018. 10:39
U Medveščaku javno zahvalili zadarskoj košarkašici Ivi Borović


Zadarska košarkašica Iva Borović ovih je dana objavila odluku o završetku igračke karijere koju je počela 1999. godine u Školi košarke Leonardo Bajlo. Posljednjih osam sezona bila je članica Medveščaka s kojima je osvojila pet naslova prvakinja Hrvatske te četiri titula pobjednica Kupa Ružice Meglaj Rimac, a imala je i status povremene reprezentativke. Ovih dana na klupskoj facebook stranici Medveščaka uputili su javnu zahvalu Borović.
– Od aktivnog igranja košarke oprostila se naša kapetanica, ali i zadnjih sezona najbolja seniorska igračica u klubu, ali i u Hrvatskoj – prema izboru trenera. Dakle, naša seniorska ekipa ostala je bez jako bitne igračice, usudili bi se reći najvažnije karike u lancu ekipe… Povukla je tricom ekipu kad je trebalo, rušila protivničke ekipe svojim poznatim ulazima pod koš, bila je autoritet mlađim curama i možemo biti ponosni što je takva igračica baš igrala u našoj ekipi.
U Medveščaku Borović "zahvaljuju od srca za sve što je pružala u klubu i način na koji se borila na terenu".
– Ali, nismo tužni, dapače… Iva je ostala u klubu kao trenerica. I tu smo mi opet na dobitku i to jako velikom. Naime, Iva završava doktorat na KIF-u čime će postati prva doktorica košarke u Hrvatskoj i to baš u Medi. Jako smo ponosni što je odlučila ostati kod nas, bolje rečeno u Hrvatskoj uopće u ova vremena kada košarkašice odlaze u inozemstvo. Za početak preuzela je selekciju igračica 2004 – 2008. godište. Ne sumnjamo, da će se Iva jako dobro snaći i na trenerskom polju, jer ipak ne smijemo zaboraviti da se radi o jednoj mladoj trenerici, pozitivno ambicioznoj, željnoj dokazivanja, i vjerojatno ono najbitnije – energičnoj curi koja ima "zadarsko srce". Time je sve rečeno. Dakle, Iva sretno u novim životnim izazovima, kako privatnim tako i poslovnim.