Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

KK ZADAR Petar Marić produžio suradnju na još jednu sezonu

10.09.2019. 12:42
KK ZADAR Petar Marić produžio suradnju na još jednu sezonu


Zadovoljni smo što polako kompletiramo ekipu, koja još nije kompletna. Kao što znate, nedostaje još jedan igrač, najvjerojatnije visoki igrač, mada nije isključen ni igrač u rotaciji na bekovskim pozicijama – istaknuo je sportski direktor Branimir Longin prošli tjedan na medijskoj konferenciji prilikom predstavljanja američkih pojačanja Jamesa Farra i Bryona Allena.


Novi-stari igrač
Početak novog tjedna donio je i ostvarenje jednog dijela te tvrdnje sportskog direktora te je roster Ante Nazora popunjen s novim-starim igračem Petrom Marićem, koji se i uklapa u Longinovu tezu o igraču u rotaciji na bekovskim pozicijama. Petar Marić koji već neko vrijeme trenira s prvom momčadi Zadra je tako uz Domagoja Vukovića i Juru Planinića jedini igrač koji je ostao od prošlosezonske garniture, a zanimljivo je primijetiti kako je uz Ivu Ivanova i jedini domaći, zadarski igrač u novokomponiranoj momčadi Zadra. S Marićem je potpisan novi jednogodišnji ugovor, a ovaj 196 centimetara visoki branič košarkom se počeo baviti upravo u Zadru gdje je igrao za Voštarnicu i Borik-Puntamiku. U svojoj profesionalnoj karijeri nastupao je i za Zagreb, davne 2007. godine te Zabok i Kvarner. Vrlo dobra sezona u redovima riječkog prvoligaša nije prošla nezamijećeno i otvorila mu je vrata zagrebačke Cibone. Nakon Cibone, vratio se u Zabok, inače klub u kojem je ostavio najdublji trag te bio kapetan momčadi. Prvi doticaj s ABA ligom imao je najprije u dresu Zagreba, a kasnije i s Cibonom. Prošlogodišnja premijera u zadarskom dresu nije bila najbolji pokazatelj Marićevih sposobnosti s obzirom na ozljedu leđa koja ga je mučila u par navrata. Nastupi u ABA ligi bili su stoga na 3.5 poena i 1.1 skokova po susretu. U domaćem prvenstvu bilježio je 6.1 poena, 1.9 skokova i 1.5 asistenciju po utakmici. Svoju najbolju partiju pružio je u Šibeniku protiv ‘Građana’, kada su Zadrani deklasirali domaću momčad 66:86, a Marić je sjajnu utakmicu završio sa 17 ubačaja i još boljih 83% točnosti za dva poena.


Nedostaje »petica«
Tako je Ante Nazor pred skori početak sezone za tri tjedna praktički kompletirao roster u kojem se tenutačno nalazi sigurnih 11 igrača. Uz trojac koji je ostao od prošle sezone: Vuković, Planinić, Marić pridodano je osam novih igrača: Uljarević, Ivanov, Palokaj, Siriščević, Junaković, Gilbert, Farr i Allen. Iz ovog popisa vidljivo je da nasušno nedostaje još jedan igrač na poziciji pet, a od imena koja su se spominjala za to mjesto, poput Josipa Sobina, bivših igrača Mege Bemaxa Filipa Stanića i Stefana Fundića ili mogućeg ostanka Luke Žorića, zasad još nema bijelog dima s Višnjika. Je li problem u financijama, jer bi se u protivnom već riješila i ta dilema. Uz rješavanje blokade od strane FIBA-e zbog neisplaćenih dugovanja prema Marku Ramljaku za što je zadan rok do 20. rujna pitanje je može li klupska blagajna podnijeti novi trošak, pa bi dugo očekivani centar mogao pričekati neko vrijeme dok se ne stvore realni uvjeti ili će petica ipak stići u danima koji dolaze. Kako će sve to utjecati na snagu i balans nove Nazorove momčadi vidjet će se već u narednim tjednima kad ih očekuju završne glazure pred start sezone krajem rujna. U petak će prvu pravu provjeru nakon dvije zatvorene trening-utakmice protiv Splita imati na turniru u Velikoj Gorici protiv Cibone, te sutradan protiv pobjednika susreta između domaćina Gorice i ruskog prvoligaša Temp-SUMZ-UGMK, dok sredina sljedećeg tjedna (18.-21. rujna) donosi i tri iznimno snažna testa na Zadar Basketball Tournamentu kontra europskih velikana: Khimkija iz Moskve, Efes Pilsena te Albe iz Berlina.