Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U trećoj četvrtini stisli obranu i riješili utakmicu

10.09.2020. 09:24


Prvu od dvije generalne probe protiv Splita košarkaši Zadra su zaključili pobjedom 86:72. U Krešinom domu momčad Veljka Mršića imala je priliku po četvrti put u predsezoni odigrati pripremnu utakmicu, a ova je donijela s druge strane terena i najtežeg protivnika, momčad Splita koja je pokazala iako vidno nespremnija od Zadra da će biti žilav takmac konkurenciji u domaćem prvenstvu. Osim same pobjede Mršiću je ova provjera poslužila za kombiniranje različitih petorki i na kraju krajeva da isproba uživo sve raspložive igrače. Pred dvoboj sa Splitom otpao je Jacobi Boykins koji je istegnuo leđa u teretani, pa je priliku od prve minute dobio Duje Brala. I upravo ta početna petorka gdje su uz Bralu još igrali Mavra, Gilbert, Vuković i Darko Planinić je napravila velikih plus 14 (22:8) nakon samo pet minuta igre. Post igra na starijeg Planinića je izluđivala splitsku obranu, a do kraja prve dionice unatoč izmijenjenoj petorci Zadra ostalo je sedam viška na strani domaćeg sastava (26:19). Split se probudio u drugoj četvrtini ubacivši čak 25 koševa, a razloge tomu treba tražiti u Mršićevom eksperimentu s četiri mala i Gallowayom što nije funkcioniralo. Žuti su na pogon Perkovića i Vrankovića uspjeli do poluvremena smanjiti na samo dva zaostatka (46.44). Ipak, u trećoj četvrtini Zadar pronalazi obrambenu stabilnost, primivši tek 10 poena u 10 minuta, dok je napad bio tečan s Workuom na jedinici i raspoloženim Gilbertom kao egzekutorom. Taj dvojac je donio najvećih plus 15 u utakmici (67:52), a Splićani su prijetili do zadnje tri minute kad su stigli do pet minusa (73:68), no onda je Gilbert s nekoliko vezanih poena zaključio priču. S 19 poena Gilbert je bio najefikasniji pojedinac utakmice, a još su dvoznamenkasti bili Darko Planinić sa 12 i Eyassu Worku sa 11 ubačaja kao debitant u dresu Zadra. Kod Splita je prednjačio Pavle Marčinković s 12 koševa.
Veljko Mršić, trener Zadra
– Zadovoljan sam dobrim dijelom utakmice. U nekim trenucima sam malo razbijao ritam, stavljao da vidim kako će se snaći i drugi igrači. Mislim da smo na početku i u trećoj četvrtini odgovorili jako dobro, no ima tu još dosta posla. Dečki dobro treniraju i to je put kojim moramo nastaviti.


ZADAR        86
SPLIT        72


(26:19, 20:25, 21:10, 19:18)




ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića.
ZADAR: Worku 11, Brala 5, Bursać 4, Mavra 5, J. Planinić 3, Gilbert 19, Vujičić, Paponja 3, Palokaj, Junaković 6, Galloway 8, D. Planinić 12, Vuković 10. Trener: Veljko Mršić.
SPLIT: Perković 7, Đoković 10, Rebić 5, Perkušić, Gizdavčić 2, Čampara 8, Marčinković 13, Perasović, Šarić 10, Bajo 8, Vranković 9. Trener: Ivica Skelin.
 


Otvoren žiro račun za epidemiološke službe


Košarkaški klubovi Zadar i Split su uz prijateljske oglede, jučer i u subotu, pokrenuli humanitarnu akciju otvaranjem zajedničkog računa u OTP banci preko kojeg će se prikupljati donacije za epidemiološke službe Splita i Zadra čiji djelatnici već mjesecima rade doslovno od jutra do mraka. Donacije su se počele primati od jučer u podne i primat će se sve do početka HT Premijer lige (19. rujna) na broj žiro računa HR2324070001500011034 (OTP banka).
 


HKS odlučio da se u novu sezonu kreće bez gledatelja


HKS je na 11. sjednici Upravnog odbora uz mnoge odluke donio i šturu odluku, barem za sada, o dopuni svih propozicija natjecanja za sezonu 2020./21. vezano uz Covid-19. Iako u odluci stoji kako će se u početak nove sezone krenuti, nažalost, bez gledatelja, naglašeno je da će HKS, sukladno mogućim promjenama situacije, ovu odluku mijenjati. Druga i vrlo važna promjena jest da klub na utakmicu može stići sa samo osam igrača, ako u svom sastavu ima igrače pozitivne na COVID-19 i/ili igrače u samoizolaciji, dok je dosad to mogao s minimalno 10 igrača. U HKS-u su istaknuli kako će širi Covid protokol biti napravljen u suradnji s liječničkom strukom i bit će objavljen tijekom ovog tjedna.