Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Agresivno po treću pobjedu

Autor: Roman Morović

09.10.2008. 22:00
Agresivno po treću pobjedu

Foto: Zvonko KUCELIN



Nismo još pogledali snimke njihovih prvih utakmica tako da ne mogu reći ništa više o toj momčadi, no to što su dobili Heliosa u gostima i pružili dobar otpor Hemofarmu poziva nas na oprez
Nakon razdoblja neizvjesnosti i pritiska uoči prve utakmice sezone u Zadru se sada puno lakše diše. Dvije utakmice, dvije pobjede. I to ne bilo kakve. Pobjeda na otvaranju sezone protiv Splita, a još više ona u utorak u Zagrebu otvorila je košarkašima Zadra jedan puno ljepši pogled na sezonu, pogled s vrha tablice. I dok se glavni ovosezonski rival Cibona, otvorivši sezonu s dva poraza, nalazi u ne malim problemima, Zadrani mogu puno mirnije čekati sutrašnju utakmicu s Bosnom.
– Atmosfera je odlična. Bila je i prije, ali smo svi bili malo pod pritiskom one prve utakmice. Sada je to sve prošlo zahvaljujući tome što smo odigrali dvije vrlo dobre utakmice, naročito ovu drugu u Zagrebu. Zadržali smo koncentraciju u završnici i mislim da je to bio ključ naše pobjede. Pobjeda protiv Cibone u Zagrebu za nas je uvijek vrlo važna pa tako i ovaj put jer već na startu imamo dvije pobjede, a oni dva poraza i to je veliki plus za nas – kaže kapetan Zadra Todor Gečevski.
Istina je da je prerano davati bilo kakve komentare na igru bilo koje momčadi pa tako i Zadra i Cibone, no ako se po jutru dan poznaje…
– Ne bih komentirao ono što će se dogoditi u budućnosti. Sigurno je da Cibona ima odlične igrače, ali im treba još vremena da se uigraju s obzirom da su imali dosta promjena unutar momčadi u odnosu na prošlu sezonu. I nama treba još malo vremena da se u potpunosti uigramo, ali stvari već polako sjedaju na svoje mjesto što se vidi i na treningu.
Zadrani su od srijede kompletni. Riješen je i posljednji problem, što se tiče kompozicije momčadi za novu sezonu. U Zadar je sletio Marlon Garnett koji se prošle godine u dresu Splita dobro upoznao s hrvatskom košarkom.
– Garnett se dobro uklopio u momčad. Igrao je prošle godine za Split i vrlo dobro poznaje prilike u hrvatskoj košarci i u NLB ligi tako da mu neće trebati previše vremena za prilagodbu. Također tu su i Perić i Ivanov koji su igrali s njim u Splitu, što će mu još dodatno olakšati – mišljenja je Gečevski.
Što se Bosne tiče puno je više nepoznanica nego poznatih činjenica. Sarajevska je momčad u potpunosti promijenjena u odnosu na prošlu sezonu i još je teško reći kolike su joj mogućnosti ove sezone. Ipak, u Zadru nema što tražiti.
– Bosna prošle sezone nije igrala NLB ligu, a ove godine su promijenili puno igrača. Nismo još pogledali snimke njihovih prvih utakmica pa ne mogu reći ništa više o toj momčadi, no to što su dobili Heliosa u gostima i pružili dobar otpor Hemofarmu poziva nas na oprez. Ne smijemo ih podcijeniti i moramo od samoga početka krenuti vrlo agresivno da im pokažemo tko je gospodar u našoj dvorani. Ova dva boda vrlo su nam važna za nastavak pobjedničkog niza i siguran sam da ćemo ih i ostvariti – zaključio je kapetan Zadra.


PROGNOZA: POBJEDE ZADRA I CIBONE, PORAZ PARTIZANA


Kapetana Zadra Todora Gečevskog upitali smo i za prognozu rezultata 3. kola NLB lige. Todor smatra kako će u hrvatskom derbiju slaviti Cibona, u onom srpskom Hemofarm, dok bi Zvezda na svom parketu trebala svladati ljubljansku Union Olimpiju. Uz to prognozira domaće pobjede Heliosa, Budućnosti i FMP-a. Trebalo bi ovo biti kolo domaćina u kojem bi samo Cibona ostvarila gostujuću pobjedu.