Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Perić: Protiv Bosne igra samo pobjeda

Autor:

09.10.2008. 22:00
Perić: Protiv Bosne igra samo pobjeda

Foto: Filip BRALA



Garnett će sigurno bolje sjesti ovoj momčadi nego Beck koji je više individualac. S Garnettom Zadar je dobio timskog igrača
Košarkaši Zadra nakon dva odigrana kola u NLB ligi zasjeli su na čelo ljestvice te su se tako uz Partizan i Crvenu zvezdu već na startu prvenstva istaknuli kao glavni pretendenti za Final four koji će, nadamo se, ipak ove godine održati u Zadru.
Zadar se nakon dvije vrlo vrijedne pobjede okreće prema utakmici s Bosnom koja im dolazi u goste s pobjedom protiv Heliosa u Domžalama i porazom u Skenderiji od Hemofarma. Pobjeda protiv Cibone i dolazak Marlona Garnetta bit će sigurno veliki mamac za Zadrane da napune Dvoranu Krešimira Ćosića do vrha. Možda bi se stvarno mogao dogoditi kako je Aco Petrović najavio nakon Cibone: “Sold out”.
Jedan od novopridošlih ove sezone je i Dubrovčanin Hrvoje Perić koji se nakon sedam sezona provedenih u Splitu skrasio u Zadru te je potpisivanjem trogodišnjeg ugovora, Zadar dobio jednog odličnog polivalentnog igrača na kojem se može graditi budućnost. Da se na njega ozbiljno može računati dokazao je prošle sezone kad je u dresu Splita pokazao sav svoj talent te je u prva dva nastupa za Zadar ove sezone iskoristio maksimalno minutažu koja mu je pružena. S ukupno 13 skokova u dvije utakmice trenutačno je peti skakač lige.
– Za momčad ću uvijek davati sve od sebe i taj broj skokova je samo pokazatelj koliko sam ozbiljno shvatio svoju ulogu na terenu. Mogu igrati na svim pozicijama i na raspolaganju sam treneru da u danom trenutku odluči na koji način mogu pomoći momčadi. Sigurno da sam prošle godine u Splitu imao puno veće ovlasti na terenu, dok je ovdje malo drukčije. Zadar ima visoke ambicije te na raspolaganju puno više igrača tako da nema potrebe da šutiram previše ako imamo takve odlične šutere u momčadi. Tu ću biti tri godine tako da će mi ova godina biti svojevrsna prilagodba i bit će prilike da se i ja naigram jer će Zadar odigrati veliki broj utakmica ove sezone – započeo je Hrvoje Perić.
Kakvi su dojmovi o klubu i gradu nakon što ste već ovdje više od mjesec dana?
– Sretan sam što sam došao u Zadar i stvarno mi je ovdje više nego odlično. Nisam uopće bio svjestan koliko je Zadar veliki klub dok nisam došao ovdje. Organizacijski, igrački, prati ga golem broj navijača i ova prekrasna dvorana, stvarno je sve vrhunski. Također mnogo igrača sam poznavao od prije, a ovi ostali su super ljudi tako da je situacija u svlačionici fenomenalna. Nadam se da ćemo uspjeti ove godine ostvariti sve zacrtane ciljeve i tako da ću možda dobiti priliku sljedeće godine zaigrati i u Euroligi.
Stigao je prošlogodišnji suigrač Garnett. Koliko će Zadar biti jači s njime?
– Oduševljen sam što je došao. On će biti veliko pojačanje jer je kvalitetan igrač, odličnog šuta, ali je prije svega ljudina što je presudno da se ne bi poremetila kemija u momčadi, što je najbitnije za uspješnu sezonu. Garnett će sigurno bolje sjesti ovoj momčadi nego Beck koji je više individualac, a s Garnettom Zadar je dobio timskog igrača. U Splitu nam je bio vođa na terenu, unosio je smirenost u momčad i što je najvažnije zna dati odličan savjet i nije tip koji će vam prigovarati jer niste napravili nešto dobro. Smatram da će Zadar dobiti još jednu dimenziju više kad se Garnett uklopi u momčad.
U subotu je na redu Bosna. Treba pobijediti.
– Sigurno treba. Mi smo favoriti i nadam se novim bodovima. Ovaj put bi trebali pred punom dvoranom prezentirati puno bolju igru nego protiv Splita. Bosna je jedna mlada momčad koja može napraviti određene probleme, međutim, nas osim pobjede ništa drugo ne zanima – zaključio je Perić.


 PROSTRAN: NISAM VIŠE SAMO VODONOŠA


Kad je nešto manje od tri minute prije kraja utakmice s Cibonom, ušao u igru Toni Prostran, taj sedamnaestogodišnjak odigrao je kao da ima najmanje 30 godina i 10 sezona iza sebe.
– Dobio sam silom prilika šansu odigrati u trenutku kad se lomio rezultat i hvala Bogu sve je ispalo super. Sad sam valjda uspio demantirati sve one koji su smatrali da sam ja u momčadi samo da bi nosio vodu i ručnike – izjavio je Toni Prostran.




 GARNETTU BROJ 24


Marlon Garnett je preksinoć odradio prvi trening s momčadi Zadra te je prilikom prvog susreta s Acom Petrovićem darovao zadarskom treneru repliku Draženovog dresa iz New Jersey Netsa s brojem 3. Kad smo već kod brojeva dresova, Marlon je odabrao broj 24 koji će nositi ove sezone.