Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Radove na Poliklinici otvorit će ministar Milinović

Autor: Teuta Babajko Jamičić

09.10.2008. 22:00
Radove na Poliklinici otvorit će ministar Milinović

Foto: Adam VIDAS



Prema informacijama koje smo dobili od izvođača, pripremni radovi trebali bi biti gotovi do kraja listopada ili početka studenoga, kada očekujemo dolazak ministra zdravstva Darka Milinovića, koji će službeno otvoriti radove na dovršenju Poliklinike na zadarskoj Relji, govori dr. Zvonimir Vrančić
Na Poliklinici na zadarskoj Relji, projektu čiju realizaciju Zadar čeka već više od 20 godina, konačno su krenuli pripremni radovi koje izvodi splitska tvrtka “Alkom”.
Podsjetimo, tvrtka “Alkom” iz Splita, s ponudom od 145 milijuna kuna i rokom izgradnje od dvije godine, krajem prošle godine izabrana je za izvođača radova za dovršenje Poliklinike u Zadru. Kako je s Europskom razvojnom bankom već ranije potpisan ugovor za izgradnju Poliklinike, vrijedan 150 milijuna kuna, to je ujedno i najbolje jamstvo da će projekt nakon 20 godina, koliko je prošlo od početka gradnje zgrade, konačno biti i realiziran.
Dr. Zvonimir Vrančić, ravnatelj Opće bolnice Zadar, potvrdio nam je da je splitska tvrtka “Alkom” s radovima službeno krenula prije sedam dana, točnije 2. listopada ove godine. Još su u tijeku mali radovi, odnosno pripremni poslovi na gradilištu, koji će, kako navodi dr. Vrančić, potrajati 15 do 20 dana, odnosno do kraja listopada ili početka studenoga.
– Nakon što je nadzorna tvrtka uvela izvođača, splitsko poduzeće “Alkom” službeno u posao, krenuli su radovi na dovršenju zgrade Poliklinike na Relji. U tijeku su pripremni radovi, strojevi polako pristižu na gradilište, što će sve skupa potrajati nešto više od dva tjedna. Prema informacijama koje smo dobili od izvođača, pripremni radovi trebali bi biti gotovi do kraja listopada ili početka studenoga, kada očekujemo dolazak ministra zdravstva Darka Milinovića, koji će službeno otvoriti radove na dovršenju Poliklinike na zadarskoj Relji, govori dr. Zvonimir Vrančić, dodajući kako radove na Poliklinici u potpunosti financira Ministarstvo zdravstva, koje je s Europskom razvojnom bankom potpisalo ugovor vrijedan 150 milijuna kuna.
Inače, u cijenu gradnje, koja iznosi 145 milijuna kuna, uračunata je i izgradnja mosta koji će spajati Polikliniku i Opću bolnicu Zadar, odnosno zgradu gdje je Odjel za zarazne bolesti. U novoj četverokatnoj zgradi Poliklinike bit će raspoređene specijalističko-konzilijarne ambulante, centralni laboratorij, fizikalna medicina, nova hemodijaliza te Zavod za javno zdravstvo. Uz to, ispred zgrade Poliklinike izgradit će se i dvoetažno parkiralište s 200 parkirališnih mjesta.